07 Februarie 2021
365 accesări
0 comentarii

Vi s-a întâmplat vreodată să mâncați și apoi să vă ia somnul? Specialiștii spun că, în mod normal, hrana ar trebui să ne ofere energie, dar în unele cazuri se întâmplă opusul. Acest lucru se întâmplă din două mari motive: cantitatea mare de mâncare și compoziția chimică a unor mâncăruri. Potrivit dr. Ionela Lungu, pe de-o parte se regăsește triptofanul, unul dintre aminoacizii esențiali găsiți în majoritatea mâncărurilor. Pe de cealaltă parte se găsesc carbohidrații: o farfurie plină cu cartofi prăjiți va duce la creșterea rapidă a nivelului de energie, iar apoi la prăbușirea rapidă, ceea ce duce la rândul său la starea de oboseală.

Așa că, se înțelege foarte clar că efectul combinat al acestora, împreună cu o cantitate peste puterile sistemului digestiv, poate reprezenta un somnifer eficient, alături de alte aspecte mai puțin dorite pe care o dietă de proastă calitate le aduce. Cu toate că multe mâncăruri și ingrediente conțin carbohidrați și triptofan, care în cantități normale sunt necesare, există soluții pentru un mic-dejun care să nu vă adoarmă imediat după ce v-ați trezit.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU