Remedii naturiste
775 accesări 07 Iulie 2017 0 comentarii

Castravetele nu este o legumă banală. Beneficiile sunt multiple

Castravetele este una dintre cele mai bogate legumele în fitonutrienţi, ce oferă beneficii importante organismului, antiinflamatorii şi antioxidante.

Castravetele este o sursă excelentă de hidratare, de aceea este perfect a fi consumat pe timpul verii, deoarece 96% din compoziţia acestuia este apă, aşa că, dacă cei mici refuză să bea lichide, poate castraveţii sunt pe placul lor. Lipsa apei din organism poate fi compensată, cel puţin într-o anumită măsură, prin consumul de castraveţi. Persoanele care suferă de arsuri la stomac, le pot calma, dacă mănâncă castraveţi ori de câte ori au această problemă.

Poate vă vine greu să credeţi, dar castravetele este o super legumă, iar consumul regulat întăreşte sistemul imunitar datorită vitaminelor C, A şi B, pe care le conţine.

„Castraveţii ajută la eliminarea toxinelor din organism. Conţinutul ridicat de apă din castraveţi face ca sistemul urinar să funcţioneze corect. O jumătate de cană de castravete feliat are doar 8 calorii. Acesta este foarte alcalin, o parte importantă a menţinerii unei diete echilibrate”, explică dr. Mirela Stângaciu, fitoterapeut.

Disconfortul şi durerea provocate de arsurile solare pot fi calmate prin aplicarea pe pielea afectată a feliilor de castravete. Apa castraveţilor curăţă toxinele din organism şi ajută funcţia renală.

Este extrem de benefic şi pentru articulaţii, deoarece reduce inflamaţia şi le întăreşte. Totodată, consumul castraveţilor ajută digestia, elimină kilogramele în plus, susţine sănătatea oculară, menţine sănătatea pielii, a unghiilor şi a părului, reduce colesterolul şi stresul.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.