28 Noiembrie 2017
1235 accesări
0 comentarii

Aceasta este întrebarea pe care mulţi părinţi şi-o pun atunci când cei mici dau semne că iar nu se simt bine, iar stau cu nasul în batiste, au năsucul înfundat şi nu pot respira cum trebuie.

Specialiştii sunt de părere că, în medie, copiii cu vârsta cuprinsă între 1,5 şi 3 ani, cu o stare normală de sănătate, fac între şase şi opt răceli, precum şi alte infecţii ale căilor respiratorii pe parcursul unui an. De asemenea, se întâmplă în jur de două ori pe an să aibă episoade de diaree şi vărsături. Pe parcurs ce copilul creşte, această incidenţă scade după vârsta de trei ani, datorită maturizării sistemului imunitar al copilului.

Trebuie precizat că bolile acute interferează temporar cu activitatea sistemului imunitar, iar copiii cu boli cronice, precum astmul sau fibroza chistică, au rate ridicate de infecţii ale căilor respiratorii. Totuşi, anumiţi copii se îmbolnăvesc mai des.

Potrivit dr. Amalia Stoenescu, medic pediatru, acest lucru se întâmplă din cauza rezistenţei mici la infecţii a copilului, o boală care afectează temporar capacitatea de auto-apărare a copiilor sau o boală genetică, ce stă la baza unor infecţii recurente.

Mai mult decât atât, trebuie subliniat că există şi micuţi care nu reuşesc să îşi dezvolte imunitatea împotriva unui anume grup de germeni. În acest caz, tratamentul substitutiv (cu factorul imunitar deficitar), atunci când poate fi identificat, este de ajutor în lupta împotriva infecţiilor.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU