28 Iunie 2018
727 accesări
0 comentarii

De obicei, afecţiunile ORL se manifestă prin simptome imperceptibile, moderate sau severe şi pot indica tratament chirurgical şi nechirurgical pentru pacienţi. Toate acestea sunt stabilite, însă, în funcţie de diagnosticul stabilit de către medicul specialist şi de indicaţiile de recuperare a funcţionalităţii normale a urechii, a nasului sau a gâtului.

„O afecţiune ORL tratată necorespunzător poate să se dezvolte şi să creeze probleme dificile, iar odată manifestate, simptomele pot afecta capacitatea pacientului de a desfăşura activităţile zilnice. Un diagnostic corect, cu aparatură performantă, este esenţial pentru tratarea afecţiunilor din sfera ORL”, a declarat dr. Carmen Mocanu, medic specialist chirurgie ORL.

Printre afecţiunile cu care medicii constănţeni se confruntă cel mai des în cabinete, se regăsesc otitele, amigdalitele, sinuzitele sau rinitele, care pot apărea indiferent de sezon. În plus, în lipsa administrării unui tratament adecvat, pot duce la complicaţii. Otitele, spre exemplu, sunt inflamaţii ale diferitelor părţi ale urechii şi pot fi externe, atunci când afectează conductul auditiv extern, sau medii, atunci când afectează urechea medie. Cea mai frecventă este otita medie, care, dacă nu este tratată la timp, duce chiar la pierderea auzului.

Otita se manifestă prin durere în zona urechii afectate, scăderea auzului, febră mare şi alterarea stării generale. Pentru tratament, se folosesc antibiotice eficiente pentru germenii care produc otite medii şi infecţii ale tractului respirator, antialgice şi antipiretice.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU