16 Noiembrie 2017
1258 accesări
0 comentarii

Bolile de inimă reprezintă principala cauză de mortalitate la nivel mondial, explică specialiştii cardiologi de la Medstar General Hospital. Principalii factori care cresc riscul de a face boli de inimă sunt: hipertensiunea arterială, colesterolul mărit, obezitatea, diabetul zaharat, fumatul şi sedentarismul. Prin urmare, cel mai important lucru pentru a preveni îmbolnăvirea inimii este de a împiedica apariţia acestor afecţiuni sau de a le ţine sub control prinanalize periodice,tratament recomandat de un specialistşio dietă echilibrată.

Hipertensiunea arterialăreprezintă cel mai răspândit factor de risc cardiovascular de pe glob. Creşterea valorilor tensiunii arteriale are două mari efecte negative asupra organismului uman: îmbătrânirea vaselor şi suprasolicitarea inimii. Cele mai importante complicaţii ale hipertensiunii arteriale sunt: insuficienţa cardiacă, angina pectorală şi infarctul de miocard, accidentul vascular cerebral, insuficienţa renală.

„Este important să efectuăm unconsult periodic la medicul cardiologşi să respectămplanul de dietă recomandat de specialist. Analizele de sânge periodice sunt recomandate pentru a menţine sub supraveghere nivelul colesterolului. Pe lângă tratamentul recomandat de specialist, este important sa acordăm atenţiealimentaţiei. Renunţarea la fumat şi reducerea consumului de sare, alcool şi alimente bogate în grăsimi vor diminua într-o mare măsură riscul apariţiei acestor afecţiuni. O dietă săracă în grăsimi nesănătoase (în special prăjeli, patiserie, prăjituri, unt, brânzeturi grase, carne grasă) este esenţială. Este bine să includem în alimentaţie grăsimile sănătoase care au rolul de a scădea colesterolul rău şi alte alimente recunoscute pentru beneficiile pe care le aduc asupra inimii: struguri negri, banane, somon, sardine, ulei de măsline, usturoi, spanac, ciocolată neagră, avocado, nuci şi seminţe crude”, au menţionat specialiştii Medstar General Hospital.
Aceştia mai spun că, cu cât este mai mare colesterolul rău (LDL Colesterol), cu atât mai mare este şi riscul apariţiei unei boli de inimă. De asemenea, cu cât este mai mic colesterolul bun (HDL Colesterol), cu atât este mai crescut riscul de boală cardiacă.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU