25 Mai 2020
566 accesări
0 comentarii

Dacă aţi observat că vi s-a înroşit foarte tare limba şi vă doare, atunci este posibil să suferiţi de stomatită, o boală a mucoasei orale. Ulterior, ulcerele se formează în zonele dureroase care pot afecta întreaga cavitate orală și chiar gâtul. Dr. Ramona Apostu spune că atunci când stomatita este neglijată, pacientul are o stare generală proastă, face febră, se simte tot mai obosit şi abia dacă mai poate mânca. De aceea, dacă limba doare tare, este mai bine să consultați imediat un specialist și să nu așteptați până când senzațiile trec de la sine, pentru că s-ar putea să nu fie aşa.

Dintre metodele populare de atenuare a stării, se recomandă gargara cu ceai de muşeţel, iar în cazul medicamentelor, se utilizează un grup de medicamente antiseptice și antiinflamatorii.

Specialistul a precizat că, dacă limba începe să sufere după un stres fizic intens, consultați cardiologul, şi mai ales, fiţi atenţi la hipertensiunea arterială sau alte boli cardiovasculare. În plus față de senzațiile dureroase, limba devine palidă sau chiar incoloră și, de asemenea, devine neuniformă. În aceste situaţii, acesta poate fi un semn de nutriție necorespunzătoare sau deshidratare.

Și în cele din urmă: dacă durerea din limbă este declanșată de o arsură sau de un rănire, așteptați un timp și aceasta dispare singură. În cazul în care cauza durerii este o boală, este necesar să se consulte un medic dentist, un endocrinolog și un neurolog pentru a face un diagnostic corect.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU