22 Octombrie 2018
630 accesări
0 comentarii

Multe graviduţe se întreabă dacă în timpul sarcinii au voie sau nu să mănânce peşte. Răspunsul este da, dar nu toate tipurile de peşte.

„Peştele reprezintă o sursă valoroasă de proteine, fier şi zinc, nutrienţi esenţiali în dezvoltarea copilului. De asemenea, acizii graşi omega-3 ajută la dezvoltarea creierului copilului. O dată pe săptămână aveţi voie să mâncaţi somon, hering, sardine, păstrăv, cod. Inclusiv creveţii pot fi consideraţi siguri. În schimb, există anumite tipuri de peşte care acumulează agenţi contaminaţi precum mercurul, un metal dăunător creşterii creierului şi sistemului nervos al bebeluşului. Mai precis, peştele spadă, rechinul, macroul, tonul. Pe lângă mercur, peştele şi fructele de mare mai ridică o problemă: riscul de a fi contaminate cu bacterii şi virusuri periculoase pentru sarcină”, au explicat specialiştii Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Euromaterna”.

Aşadar, nu uitaţi că, mânând frecvent peşte cu conţinut crescut în mercur, acesta se poate acumula în timp în circulaţia dumneavoastră şi astfel va ajunge la nivelul copilului care se dezvoltă, având un efect nociv asupra creierului şi sistemului nervos al acestuia.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU