03 Decembrie 2018
1613 accesări
0 comentarii

Specialiştii spun că bolnavii cu deficit de factor VII nu le trec pragul prea des, dar există şi astfel de cazuri. Această boală este, de fapt, o tulburare rară de coagulare a sângelui, care are un grad de severitate diferit la fiecare persoană afectată.

Deficitul de factor VII afectează cam o persoană din 300.000. În cadrul tulburărilor rare de coagulare a sângelui, aceasta este, însă, cea mai frecventă. Persoanele grav afectate au un risc crescut de sângerări gastro-intestinale care le pot pune viaţa în pericol.

Semnele unei sângerări gastro-intestinale sunt următoarele: scaun închis la culoare, vomă cu sânge, crampe la nivelul abdomenului, scaune cu sânge, ameţeală sau stare de leşin, oboseală, slăbiciune şi paloare, respiraţie dificilă. Atunci când apar sângerările acute gastro-intestinale, este clar că organismul poate suferi un şoc, întrucât sângerarea acută reprezintă deja o urgenţă medicală.

Medicii susţin că simptomele unui astfel de şoc pot fi: scăderea tensiunii arteriale, urinare slabă sau deloc, puls rapid, stare de inconştienţă, sângerări cronice gastro-intestinale.

În plus, persoanele afectate de sângerări cronice pot dezvolta anemii. În acelaşi timp, simptomele unei anemii pot include oboseală şi probleme în respiraţie, care se înrăutăţesc cu timpul. De asemenea, unele persoane pot suferi de sângerări oculte, semne ale unei inflamaţii sau ale unor boli precum cancerul colo-rectal.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU