29 Februarie 2016
1811 accesări
0 comentarii

Data viitoare când vă grăbiţi să ieşiţi dimineaţa pe uşă fără a fi luat micul dejun gândiţi-vă la un singur lucru: nu veţi face decât să vă flămânziţi şi, implicit, să mâncaţi mult mai mult la prânz. Ceea ce nu va fi tocmai OK pentru silueta dvs.

O masă sănătoasă dimineaţa, pe de altă parte, vă poate furniza necesarul de energie pentru o bună parte de zi, vă cenzurează apetitul pentru următoarea masă şi, de ce nu, vă ajută să aveţi o zi mult mai bună, să fiţi mai concentrat şi să luaţu decizii mai bune.Nutriţioniştii spun că un mic dejun care combină carbohidraţii cu fibrele şi proteinele este ideal pentru începutul unei zile luni şi aglomerate. Din fericire, opțiunile pentru a-ţi vrea un asemenea mic dejun sunt destule.

Iată ce alimente spun nutriţioniştii că sunt indicate recomandate pentru a avea un mic dejun de nota 10:

Ovăzul

Este posibil să fi observat un sigiliu în formă de inimă de pe cutia de fulgi de ovăz. Acesta indică faptul că ovăzul conţine beta-glucan, un tip de fibre care a fost demonstrat că ajută la scăderea colesterolului. De asemenea, ovăzul este bogat în omega-3, acizi graşi, acid folic şi potasiu.Ca recomandare, evită doar tipurile de ovăz aromat, care pot fi ambalate cu zahăr. În schimb, pentru a îndulci puţin micul dejun poţi să pui în bolul cu ovăz şi lapte un pic de miere, iar deasupra nişte fructe.

Iaurt grecesc

Iaurtul grecesc este cremos, încărcat cu calciu şi are o mulţime de proteine, ​​de aproape două ori mai mult ca iaurt normal. Mâncaţi-l la micul dejun pentru a vă menține sentimentul de saţietate pe tot parcursul dimineţii. Cel mai bun pariu: Alegeţi un iaurt simplu, fără grăsimi, şi adaugă fructe pentru a da aromă şi dulceaţă.

Germeni de grâu

O porţie mică de germeni de grâu vă va ţine în formă jumătate de zi.. Doar două linguri furnizează aproximativ 15% din aportul zilnic recomandat de vitamina E și 10% din acidul folic. „Vitamina E este de multe ori absentă în dietele oamenilor, astfel încât acest aliment este o modalitate bună pentru a vă face un stoc de vitamine”, spun nutriţioniştii.Este ușor să includeţi germeni de grâu în aproape orice fel de mâncare, inclusiv în micul dejun: Se presară peste cereale sau se amestecă în iaurt.

Grapefruit

Vrei să slăbeşti? Potrivit unui studiu, consumul a jumătate de grapefruit înainte de fiecare masă face minuni în acest sens, datorită proprietăţilor de ardere a grăsimilor. Grapefruit este, de asemenea, indicat pentru hidratare şi pentru stimularea imunităţii.Atenţie însă, dacă urmaţi vreun tratament medicamentos, discutaţi mai întâi cu doctorul deoarece grapefruit poate interfera cu unele medicamente e.

Banane

Bananele sunt alimentul ideal pentru micul dejun. Ele reprezintă cea mai bună sursă de amidon. De asemenea, datorită conţinutului de potasiu, un electrolit care ajută la scăderea tensiunii arteriale în mod natural, bananele sunt o alegere deosebit de bună pentru persoanele cu hipertensiune.

Ouă

Dacă până nu demult ouăle erau alimente blamate de nutriţionişti din cauza nivelului ridicat de colesterol, acum s-a revenit la sentimente mai bune. Asta deoarece cercetările au demonstrat că ouăle sunt o sursă sănătoasă de proteine ​​şi substanţe nutritive cum ar fi vitamina D. De ce această întorsătură? Cercetările au arătat că colesterolul din alimente are un impact mai mic asupra colesterolului din sânge decât se credea anterior.

Unt de migdale

Nu mâncaţi ouă sau produse lactate? Untul de migdale este o sursă alternativă excelentă de proteine, fiind bogat în grăsimi mononesaturate (una dintre cele mai bune grăsimi). Din punct de vedere nutritiv, untul de migdale este comparabil cu untul de arahide, fiecare având aproximativ 100 de calorii pe lingură. Untul de migdale conţine însă ceva mai puţine grăsimi.

Pepene

Consumul de pepene verde este un excelent mod de a te hidrata dimineaţa. Este una dintre cele mai bune surse de licopen - un nutrient ce se gaseşte in fructe si legume roşii (esenţiale pentru sănătatea inimii si prevenirea cancerului).

Cafea

Consumul de cafea a fost legat de un risc mai mic pentru mai multe boli (cum ar fi diabetul sau cancerul de prostată). Combinaţia de cafeină şi antioxidanţi este responsabilă pentru multele dintre beneficiile pentru sănătate. (Un studiu din 2005 a constatat că cafeaua este numărul 1 ca sursă de antioxidanţi în dietă)

Taguri articol: dietă şi frumusețe alimentatie mic dejun

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii