27 Septembrie 2017
1107 accesări
0 comentarii

Cu toate că boala diareică acută este o afecţiune specifică sezonului estival, se pare că la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase (SCBI) din Constanţa, pacienţii cu simptome specifice acestei afecţiuni continuă să se înghesuie pe holurile instituţiei.

Odată cu venirea toamnei, medicii spun că ar trebui să se micşoreze numărul pacienţilor ce suferă de această afecţiune, cu toate acestea, bolnavii continuă să se prezinte la spital, în număr mare.

Potrivit reprezentanţilor SCBI, „în perioada 18 - 24 septembrie au fost diagnosticate, în serviciul de boli infecţioase, 74 cazuri de boală diareică acută, din care au fost spitalizate 45 cazuri. Sunt mai puţine cazuri decât în sezonul estival, dar sunt destul de multe pentru această perioadă a anului”.

Boala diareică infecţioasă se manifestă prin simptome ca: scaune frecvente, deshidratare severă, febră prelungită şi vărsături.

Pentru a preveni această afecţiune trebuie respectate o serie de reguli stricte de igienă personală.
„Tratamentul pe care se pune accent este cel de rehidratate, apoi, regimul alimentar trebuie să fie cât mai strict. În funcţie de starea bolnavului şi de gradul de deshidratare, alimentaţia poate fi întreruptă pentru 8-24 de ore, iar după această perioadă se poate stabili un regim alimentar pe bază de supe strecurate, carne fiartă, pâine prăjită, orez, brânză de vaci etc”, menţionează specialiştii infecţionişti.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU