07 Ianuarie 2021
254 accesări
0 comentarii

Combaterea frigului este extrem de importantă, astfel că temperaturile cu minus din termometre nu trebuie tratate cu superficialitate. Frigul nu înseamnă doar tremurat, gripă sau pneumonie. Acesta afectează întreg organismul şi este foarte periculos, sunt de părere specialiştii de la doctorulzilei.ro.

Aceştia spun că temperatura normală a corpului uman este între 36 grade şi 37,5, nivel la care prin piele trece 4% din totalul sângelui pus în circulaţie de inimă, adică 200 ml pe minut.

Expunerea îndelungată la temperaturi scăzute, însoţită de umezeală şi vânt afectează în special zonele cutanate expuse, dar şi extremităţile: faţa, urechile, nasul, degetele mâinilor, picioarele, determinând apariţia degerăturilor. În cazul în care expunerea la frig este de scurtă durată, pielea capătă o nuanţă roşiatică din cauza îngheţului, care se poate remedia prin aplicarea unei creme pe bază de gălbenele. Însă, în cazul degerăturilor, lichidul din interiorul ţesutului pielii se congelează, rezultând apariţia cheagurilor de sânge în vasele sanguine şi provocând îngreunarea circulaţiei oxigenului în sânge, esenţial pentru buna funcţionare a ţesuturilor.

Îmbrăcămintea face diferenţa în momentul în care dăm nas în nas cu capriciile iernii. Ca urmare, atunci când ieşim afară trebuie să avem trei straturi de haine pe noi: stratul absorbant (maiou, ciorapi), cel izolator şi stratul protector. Evitaţi să vă puneţi mai mult de o pereche de şosete, deoarece acestea vor restricţiona circulaţia piciorului şi vi se va face şi mai frig.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU