24 Martie 2016
2717 accesări
0 comentarii

Constipaţia este o afecţiune de care suferă foarte mulţi copii, fiind una dintre principalele motive pentru care părinţii se prezintă la pediatru. Aceasta se defineşte prin frecvenţa scăzută a scaunelor înso-ţite de durere şi uneori chiar de sânge. Constipaţia se poate asocia cu fisuri anale, hemoroizi şi alte complicaţii, dacă nu este tratată corespunzător. De multe ori, aceasta este cauzată de o experienţă anterioară a copilului, de regulă bazată pe durere, care îl determină să refuze defeca-ţia, din cauza fricii.

Constipaţia, dacă nu e cronică, poate fi tratată prin corectarea regimului, mai precis, adoptarea unui regim alimentar bogat în fibre şi sărac în proteine, precum şi prin mişcare în aer liber. În cazul în care aceasta durează mai mult de două săptămâni, părinţii sunt sfătuiţi, de specialişti, să se adreseze medicului pediatru, pentru ajutor de specialitate.

„Constipaţia are la bază un dezechilibru alimentar dintre proteine şi fibre.Alimentaţia copilului trebuie să fie bogată în fibre şi ar trebui evitate alimentele care provoacă constipaţie şi introduse în alimentaţie ciorbe şi supe. Părinţii trebuie să se asigure că cei mici consumă o cantitate suficientă de apă, mai ales în sezonul cald”, ne sfătuieşte dr. Liliana Banioti, medic pediatru.

Taguri articol: bebe constipatie

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU