15 Februarie 2022
853 accesări
0 comentarii

Toată lumea ar trebui să fie conștientă că regimul alimentar pe care îl adoptă este extrem de important pentru organism. În mod special, consumul regulat de leguminoase are multiple beneficii pentru sănătatea sistemului cardiovascular și a sistemului nervos. Știți care sunt cele mai bune leguminoase pentru sănătate?

Datorită conținutului lor de fibre alimentare, proteine și antioxidanți, leguminoasele sunt unul dintre cele mai recomandate alimente pentru a suplimenta o dietă sănătoasă. Potrivit dr. Geanina Pătrașcu, deși mulți oameni nu le consumă în mod regulat, toate tipurile de leguminoase au proprietăți interesante de care merită să profităm. În plus, sunt foarte versatile în bucătărie și pot fi incluse în zeci de preparate. De exemplu, lintea este o sursă de energie pentru organism datorită conținutului ridicat de carbohidrați complecși. Asimilarea acestui macronutrient poate favoriza reglarea glicemiei și poate contribui la îmbunătățirea productivității fizice și psihice.

Totodată, lintea este bogată în proteine fără grăsimi, spre deosebire de proteinele de origine animală. De asemenea, conține fibre, care pot ajuta la îmbunătățirea digestiei. În plus, aceasta conține vitamina B, care ajută la reglarea activității sistemului nervos și a creierului. Conținutul său de seleniu și fier poate scădea riscul de anemie. De remarcat este faptul că, pentru a favoriza absorbția fierului din această leguminoasă, trebuie să consumați băuturi care conțin vitamina C sau legume verzi și roșii.

Pe lângă cele de mai sus, trebuie menționat faptul că lintea este o sursă importantă de polifenoli, substanțe antioxidante care luptă împotriva daunelor oxidative și radicalilor liberi. La rândul său, soia se remarcă datorită beneficiilor sale fantastice. Conform specialiștilor, aceasta oferă carbohidrați, proteine și grăsimi, în principal grăsimi polinesaturate. Apoi, fasolea verde se caracterizează prin conținutul ridicat de apă, precum și prin faptul că este o sursă de carbohidrați complecși și aminoacizi. Datorită conținutului său de potasiu și fosfor, fasolea ajută la combaterea retenției de lichide și a inflamației. Năutul reprezintă o sursă importantă de nutrienți esențiali pentru organism. Conținutul său de acizi grași poate aduce beneficii sănătății cardiovasculare, deoarece poate favoriza reglarea colesterolului crescut și a tensiunii arteriale. Pe lângă aceste alimente, toate celelalte sunt recomandate, pentru că fiecare aduce un gram de sănătate organismului vostru.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU