26 Aprilie 2021
533 accesări
0 comentarii

Folosirea plantelor medicinale în locul tratamentelor alopate este preferată, în ultima perioadă, din ce în ce mai mult. Iar promotorii medicinii homeopate descriu respectivele plante ca fiind „adevărate miracole”, fiind indicate în tratarea a numeroase afecțiuni. Dar, la fel de important este faptul că pacienții trebuie să fie precauți, plantele medicinale având și contraindicații.

Mușețelul - plantă la îndemâna oricui și extrem de folosită, de la sugari până la bătrâni. Este indicat ca antiinflamator, analgezic, antiseptic. Trebuie consumat cu precauție de gravide, căci poate duce la contracții uterine; în cazul sugarilor, ceaiul nu trebuie lăsat prea mult la infuzat. Nu este recomandat nici persoanelor cu astm sau diverse alergii. Aspirinele sau sedativele nu trebuie luate cu ceai de mușețel din cauza proprietăților anticoagulante.

Aloe Vera - planta este considerată o adevărată plantă „miracol”, având beneficii de la cosmetică până la cancer. Dar are și contraindicații: terapia cu Aloe Vera sub formă de gel este indicată în cure de minimum două luni, timp în care este recomandată excluderea din alimentație a ouălor și lactatelor; în schimb, este indicat consumul a minimum 2,5 litri de lichide pe zi. De asemenea, gelul de Aloe Vera este contraindicat bolnavilor de inimă și gravidelor.

Pelinul - infuzia din această plantă este recomandată pentru bolile de ficat, pancreas sau bilă; dar și pentru tuberculoză, cancer, iar extern, pentru insomnii și migrene. Contraindicații: pelinul este toxic în cantități mari, iar consumul în exces a preparatelor din această plantă duce la intoxicare, halucinații, spasme musculare.

Recomandat este ca înainte de începerea unei terapii naturiste să fie consultat un medic homeopat.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Florentina BOZÎNTAN