23 Mai 2017
1471 accesări
0 comentarii

Convulsiile sunt contracturi tonice, clonice sau tonico-clonice asociate sau nu cu tulburări ale stării de conştienţă. Convulsiile generate de febră reprezintă cea mai frecvnetă cauză de convulsii la copiii mai mici de 5 ani, atacul convulsiv fiind generalizat tonico-clonic, cu pierderea conştienţei în absenţa leziunilor cerebrale sau a bolilor decelabile.

Majoritatea convulsiilor febrile apar prin creşterea rapidă a febrei,deci, la debutul unei boli invecţioase.

„Conduita convulsiilor febrile include: administrare de desitin, diazepam, clonazepam, scăderea sub 38 grade antipiretice, tratamentul bolii de bază care le-a provocat, monitorizarea temperaturii şi profilaxia acută anticonvulsivantă, până la dispariţia febrei. Tratamentul general al convulsiilor se realizează prin corectarea tulburărilor electrolitice metabolice (hipoglicemie, hipocalcemie, hipomagneziemie, deficit de Vitamina B6) şi controlul convulsiilor cu anticonvulsivante (fenobarbital, fenitoină, desitin, paraldehida, lidocaină)”, explică dr. Mimi Inceu, medic primar pediatru, Spitalul Euromaterna.

Tratamentul anticonvulsivant este stabilit doar de către medic, iar continuarea până la un an şi decizia de a menţine sau întrerupe tratamentul este discutată de specialişti.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU