14 Septembrie 2015
1619 accesări
0 comentarii

Pneumonia rămâne una dintre cele mai frecvent diagnosticate afecţiuni în rândul copiilor. Aceasta apare mai frecvent şi are mai multe episoade pe an la copiii mici şi este diagnosticată mai rar în cazul adolescenţilor.

Specialiştii susţin că locurile aglomerate şi trecerea bruscă de la cald la rece reprezintă factori care pot duce la apariţia bolii. Aceştia le recomandă părinţilor să fie atenţi atunci când vine vorba de tratamentul celui mic, să nu-i administreze acestuia medicamente după ureche, ci să se adreseze medicului de familie sau medicului pneumolog.

„Atunci când starea copilului se înrăutăţeşte şi apare febra trebuie să ne gândim că s-ar putea ca cel mic să aibă pneumonie, iar părinţii trebuie să se adreseze medicului de familie sau unui medic pneumolog. De regulă, medicul de familie este prima persoană către care trebuie să se îndrepte. Locurile aglomerate, cu încărcătură microbiană mare, expunerea la variaţii mari de temperatură şi trecerea bruscă de la cald la rece reprezintă factori care pot duce la pneumonie. Este foarte important ca părinţii să se adreseze specialistului pentru tratament şi să nu-i administreze copilului o medicaţie după ureche”,

- a precizat dr. Elena Dumitrache, medic specialist pneumologie în cadrul Cabinetului Verasante.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Redactor