Sursa foto Reo Medical

Sursa foto Reo Medical
07 Septembrie 2020
1840 accesări
0 comentarii

La ora actuală, există o mulţime de aparate care ne pot ajuta să ne recuperăm după anumite afecţiuni sau să slăbim. Un astfel de echipament este şi Cryoback-ul, care, având la bază crioterapia, reduce celulele adipoase prin intermediul criolipolizei, tonifiază prin intermediul electrostimulării şi tratează în profunzime prin intermediul micro-curenţilor pulsatili.

Dr. Silvia Popi afirmă că acest aparat este utilizat cu succes atât în recuperarea medicală, cât şi în aplicaţii de beauty, reprezentând un tratament localizat şi un sentiment de reînnoire, întinerire şi încredere a oamenilor care l-au folosit.

„Crioterapia reprezintă utilizarea generală sau locală a temperaturilor scăzute în domeniul medical. Crioterapia se utilizează pentru tratarea diferitelor leziuni articulare sau musculare, primele cazuri în care s-a folosit această metodă de tratament datând încă din secolul al XXVII-lea. Aplicarea terapiei Cryoback facilitează o circulaţie mai bună a sângelui, creşte metabolismul şi homeostazia, sub acoperirea teoriei terapiei contrastive, îmbunătăţind starea fluxului sanguin periferic local, circulaţia, metabolismul şi modulează durerea.

Efectele crioterapiei includ scăderea metabolismului local, diminuarea edemului, relaxarea musculaturii, diminuarea durerii şi a inflamaţiei, reduce riscul sângerărilor postoperatorii şi ameliorează redoarea articulară. În practica de zi cu zi, crioterapia este utilizată prioritar în tratamentul tulburărilor de mişcare, artroze, tendinite, bursite, poliartrită anchilozantă, modificări traumatice ale sistemului musculoscheletal, osteoporoză, fibromialgie etc.”, a explicat dr. Silvia Popi.

Şi sportivii pot apela la astfel de tratamente

Specialistul a precizat că traumatologia sportivă reprezintă unul din cele mai importante şi frecvente domenii de aplicare a crioterapiei, cu efecte rapide. Singura condiţie este că se recomandă ca intervenţia să se facă

precoce, întrucât, cu cât se intervine mai târziu, cu atât recuperarea devine mai greoaie. Aşadar, o intervenţie rapidă reduce patologia locală, scade durerea locală, reduce edemul, reduce contracturile post-traumatice, ceea ce permite introducerea protocolului de recuperare medicală într-un stadiu incipient, în care kinetoterapeutul poate face mobilizările mult mai facil şi eficace.

Totodată, crioterapia generală şi-a demonstrat eficacitatea în afecţiunile sistemului nervos, sciatică, pareză, scleroză multiplă şi reprezintă un adjuvant în tratarea paraliziilor post AVC, ne-a declarat kinetoterapeutul Ioana Ivan.

De asemenea, datorită tratamentului său vizat şi a acţiunii sale profunde, Cryoback-ul aduce o inovaţie reală, în comparaţie cu alte tehnologii utilizate în prezent. Specialistul a subliniat că acesta este un dispozitiv care permite atât liposucţia neinvazivă prin îngheţarea celulelor adipoase, cât şi sprijinirea menţinerii activităţii metabolice a altor ţesuturi biologice. În plus, cu ajutorul acestei proceduri, se pot face tratamente de întinerire facială. Ca beneficii, se pot aminti câteva: pielea este netedă şi întinerită, structura fibrei de colagen este îmbunătăţită, rezistenţa pielii este crescută, regenerarea celulară este stimulată.

„Prin tratamentul cu tehnologia CryoBack 3, celulele grase aflate în exces sunt îngheţate şi eliminate. Procesul este facilitat de funcţiile aparatului, care acţionează simultan în timpul şedinţei, maximizând efectele de distrugere a celulelor grase şi eliminarea lor rapidă”, a mai spus kinetoterapeutul.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU