13 Ianuarie 2017
2147 accesări
0 comentarii

Tensiunea arterială scade vara şi creşte în sezonul rece, potrivit medicilor specialişti. Altfel spus, în zilele friguroase de iarnă, tensiunea arterială are tendinţa să crească, în timp ce, în cursul verii, are tendinţa să scadă. Însă tensiunea arterială sistolică se comportă diferit. Ea creşte odată cu ridicarea temperaturii şi scade odată cu diminuarea acesteia, mai ales la pacienţii hipertensivi vârstnici, crescând riscul de accident vascular cerebral.

Când persoanele care au probleme cu tensiunea arterială ies brusc de la cald la frig, corpul trece printr-un proces de adaptare, iar în timpul acestui proces, vasele de sânge se îngustează, fapt care duce la o întreagă serie de procese, în care sunt implicate vasele de sânge şi inima, rezultatul final fiind creşterea tensiunii arteriale.

„Foarte des întâlnită în rândul adulţilor, hipertensiunea poate fi generată, printre altele, de probleme cardiace sau renale, de medicamente pentru răceală, de stupefiante, probleme cu tiroida şi abuzul de alcool. Ea apare la persoanele sedentare, la cele care fumează sau la cele care consumă mult prea multă sare şi au o cantitate prea mică de vitamina D în corp, aceştia fiind şi principalii factori de risc în ceea ce priveşte instalarea tensiunii mari. Sarcina poate contribui şi ea la o tensiune mare. Diagnosticul şi tratamentul pentru hipertensiune sunt puse doar de către medicul specialist, automedicaţia putând genera probleme sau complicaţii. O simplă programare la medicul specialist şi o serie de analize elementare vă pot salva viaţa”, au declarat specialiştii de la Centrul medical Iowemed.

Pentru programări şi informaţii suplimentare, apelaţi numărul de telefon 0241.962.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU