17 Septembrie 2017
1358 accesări
0 comentarii

Medicii specialişti afirmă că, în această perioadă, sistemul imunitar al copiilor trebuie pregătit pentru sezonul rece şi pentru reîntoarcerea în colectivitate. La început de an şcolar, se întâmplă frecvent ca aceştia să se îmbolnăvească, din cauza unei alimentaţii dezechilibrate, săracă în vitamine, care să le susţină sănătatea sistemului imunitar. De asemenea, în colectivitate creşte riscul de boli contagioase.

Pentru a le întări imunitatea şi pentru a le creşte puterea de concentrare, specialiştii recomandă ca, în această perioadă, copiii să elimine zahărul şi băuturile carbogazoase din dieta lor zilnică şi să consume cât mai multe alimente neprocesate, bogate în zinc, vitaminele C, D3 şi probiotice. De asemenea, activităţile fizice îi ajută să se menţină în formă şi departe de răceli, iar programul de odihnă corect le va face viaţa mai uşoară în sezonul de tranziţie. Fitoterapeuţii spun că produsele apicole sunt cele mai indicate produse pentru această perioadă.

„Toamna, dintre produsele apicole, lăptişorul de matcă pur nu trebuie să lipsească din dieta copilului, deoarece, acest super-aliment are o compoziţie complexă de minerale, aminoacizi şi complexul de vitamine B, care nu doar întăresc sistemul imunitar, dar şi măresc considerabil nivelul de energie şi puterea de concentrare la ore. Lăptişorul de matcă pur reprezintă unul dintre cele mai eficiente tratamente naturiste pentru imunitatea scăzută. Datorită compoziţiei sale complexe (vitamine, aminoacizi, minerale, oligoelemente, lipide şi acizi graşi esenţiali), lăptişorul de matcă pur este considerat un super-aliment, care acţionează preventiv, întărind sistemul imunitar al copiilor. Acesta oferă organismului cele mai importante substanţe nutritive de care acesta are nevoie sau de care duce lipsă”, explică Ovidiu Bodea, specialist în apicultură.

Pentru rezultate optime, fitoterapeuţii recomandă să se facă două cure pe an (primăvara şi toamna) a câte şase săptămâni. Alimentul se administrează sublingual până la dizolvare totală, dimineaţa, cu 20-30 minute înainte de masă.

„Din domeniul apiterapiei, se pot folosi multe produse care nu au efecte secundare. Singurele persoane care ar putea fi afectate sunt cele care se ştiu cu alergii la astfel de suplimente fitoterapice. 10-15 picături de tinctură de propolis, de trei ori pe zi, asociată cu polen crud şi păstură, ajută la creşterea imunităţii organismului şi la detoxifierea acestuia”, explică Mirela Stângaciu, fitoterapeut.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU