01 Februarie 2018
1093 accesări
0 comentarii

Durerile de dinți nu vă lasă în pace? Aveți nevoie de lucrări de specialitate, dar vreți, totuși, să vă salvați dinții bolnavi? Specialitatea care tratează și menține sănătatea rădăcinilor dinților se numește endodonție și are ca obiectiv, tratarea tuturor afecțiunilor ce privesc interiorul dintelui (camera pulpară și canalul radicular), dar și țesuturile din vecinătate, care au suferit patologii consecutive afectării pulpei dintelui.

„Tratamentul de canal, cum este denumit în limbajul uzual, este singura alternativă conservatoare la extracția dintelui, aflat într-un proces inflamator, fie el acut sau cronic. Înainte de a accepta extracția unui dinte, pacientul se va asigura că a beneficiat de diagnosticul corect din partea unui specialist în practica endodontică. Medicul va efectua o serie de investigații și o inspecție amănunțită a dintelui, pentru a lua decizia care permite un rezultat predictibil și de durată. Dacă se va hotărî <<salvarea dintelui>>, etapele de tratament ce vor urma, vizează eliminarea infiltrației bacteriene din întregul sistem radicular al dintelui și implicit tratarea parodontitei apicale, ce însoțește în cele mai multe din cazuri, patologia pulpară”, a declarat dr. Natalia Păduraru, medic specialist endodont.

Aceasta a explicat că tratamentul de canal se va încheia prin obturația definitivă coronară cu material compozit cu sau fără pivot. Dacă din diverse motive se întârzie această etapă, dintele poate suferi fisuri, fracturi sau pierderi ale materialului provizoriu care duc la reinfectarea dintelui în interior sau chiar la extracție.

Medicul a precizat că fiecare etapă executată corect crește considerabil șansele obținerii unor rădăcini sănătoase și păstrării dintelui pe arcadă o perioadă lungă de timp.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU