05 Octombrie 2017
1744 accesări
0 comentarii

Mulţi părinţi sunt puţini încurcaţi când vine vorba de metodele de verificare a temperaturii copiilor, deoarece acestea sunt diferite, în funcţie de vârsta copilului.

Potrivit specialiştilor, simpla atingere a frunţii copilului nu este o metodă avizată, concretă, de verificare a temperaturii. Aceştia afirmă că cele mai sigure căi, prin care se pot afla valorile temperaturii celui mic, sunt: pe cale orală, prin plasarea termometrului sub braţ, pe cale rectală sau prin folosirea unui termometru de ureche.

„Înainte de a-i măsura temperatura, copilul nu trebuie ţinut strâns. Atenţie mare, acesta nu trebuie lăsat nesupravegheat cu termometrul. Părinţii trebuie să fie atenţi, să folosească termometrul corect, pentru că acestea sunt de mai multe feluri şi fiecare se foloseşte într-un anumit mod. În cazul folosirii unui termometru oral, bulbul termometrului trebuie pus sub limbă şi trebuie lăsat acolo două minute. În acest timp, copilul nu trebuie să vorbească şi nici să se mişte. Această metodă se foloseşte pentru copiii cu vârsta de peste cinci ani, pentru ca aceştia să coopereze. Dacă cel mic a făcut o baie caldă sau a consumat un aliment ori băutură caldă, se aşteaptă 30 minute până i se ia temperatura”, a explicat dr. Iuliana Picioreanu, medic primar de familie.

În ce priveşte termometrele de ureche, acestea sunt costisitoare, nu orice părinte şi le permite, iar medicii spun că, la sugari, acestea nu trebuie folosite, pentru că nu sunt exacte.

Termometrizarea pe cale intrarectală funcţionează cel mai bine la sugari. Verificarea temperaturii axial se foloseşte la copiii mai mari, de cele mai multe ori, însă valorile nu sunt întotdeauna exacte.

După verificarea temperaturii, termometrul trebuie curăţat cu spirt.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii