08 Noiembrie 2020
691 accesări
0 comentarii

Dacă aveți crampe musculare sau vi se zbate un ochi, este posibil să vă confruntați cu o cădere de calciu. De foarte multe ori, hipocalcemia este pusă în relație cu amețeala care apare brusc și care este cauzată, de fapt, de o scădere a glicemiei sau a tensiunii. În schimb, căderea de calciu are loc în momentul în care concentrația ionilor liberi de calciu din sânge scade sub minima acceptată ca normală, de 4,0 mg/dl.

Cauzele pentru care nivelul de calciu poate atinge cote mai mici sunt diverse, iar una dintre acestea este insuficiența renală cronică.

Potrivit dr. Alina Gheorghiu, o lipsă de calciu poate fi cauzată și de scăderea magneziului și creșterea fosforului din sânge, deficitul de vitamina D ori de lipsa unui consum de alimente care să conțină cantitățile necesare de calciu. În plus, în cazul unei căderi de calciu, pacientul poate resimți spasme musculare, pierderi de memorie, amețeli, întunecarea vederii, senzație de sufocare sau chiar leșin, furnicături în membre, insomnie, irascibilitate și halucinații.

Din păcate, pe termen mai lung, simptomele ce pot da de bănuit sunt: căderea părului, asprirea pielii, fragilitatea unghiilor, lipsa poftei de mâncare ori candidoze frecvente. Dacă, într-adevăr, este vorba de o carență de calciu, trebuie văzute cauzele care duc la această problemă, care pot fi multiple: începând cu lipsa vitaminei D și până la pierderile acestuia din organism.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU