29 Septembrie 2017
2870 accesări
0 comentarii

Medicii oftalmologi ne spun că exoftalmia nu este tocmai o afecţiune, ci mai degrabă un simptom al unor afecţiuni. Exoftalmia se traduce prin proeminenţa globilor oculari. Această protruzie a globului ocular poate apărea doar la un ochi sau la ambii (unilaterală sau bilaterală). Exoftalmia unilaterală poate trăda o problemă de sănătate locală, precum: un traumatism, o inflamaţie, o problemă vasculară sau parazitară, dar şi o tumoare, în unele cazuri. Pe de altă parte, exoftalmia bilaterală poate avea în spate un dezechilibru endocrin.

„Pentru ca un pacient să afle cauza exactă a exoftalmiei, trebuie să meargă la un specialist oftalmolog, iniţial, care, în urma consultului de specialitate, îl va redirecţiona către un alt specialist, în funcţie de cauza exoftalmiei. Oricum ar fi, prima dată se ajunge la medicul de familie, deoarece acesta îi poate prescrie analizele pe care trebuie să le facă, pentru a descoperi cauza cât mai repede”, explică specialiştii de la Institutul Microchirurgia Ochiului.

Pentru un diagnostic corect, pacientul trebuie să facă un examen oftalmologic complet, examinări imagistice, investigaţii de laborator şi un examen special ce se numeşte exoftalmometrie. Tratamentul vizează cauza ce a dus la exoftalmie.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii