Sursa Medium

Sursa Medium
03 Iunie 2020
561 accesări
0 comentarii

Venirea verii ar trebui să vă facă să vă gândiţi mai mult la greutatea dumneavoastră corporală şi la faptul că aveţi nevoie de o detoxifiere a organismului. Această detoxifiere, susţin specialiştii, poate reduce incidenţa de apariţie a numeroase probleme de sănătate, cum ar fi oboseala cronică, imunitatea scăzută, alergiile, durerile de cap, scăderea capacităţii de concentrare sau mâncărimile pielii.

Altfel spus, stilul de viaţă ne poate pune la încercare corpul. Potrivit dr. Daniela Lungu, în ultimii ani, creşterea nivelului de stres, lipsa exerciţiilor fizice şi mai ales stilul de viaţă nesănătos au pus mare presiune asupra organismului. Şi cum nu putem evita în totalitate toxinele, este foarte important să ne ajutăm corpul să scape de ele.

Ca urmare, pentru a vă detoxifia, încercaţi să renunţaţi la consumul de zahăr sau să îl limitaţi, întrucât s-a stabilit o legătură între consumul de zahăr şi obezitate, diabet sau diferite inflamaţii care pot duce la afectarea membranei celulelor.

„Mai mult decât atât, dacă stresul atinge un nivel înalt, sunteţi tentaţi să optaţi pentru alimentele şi băuturile care conţin zahăr, pentru că acestea ne oferă un plus de energie, doar că vă veţi simţi în formă numai pentru câteva ore.

Ce încerc eu să le spun pacienţilor mei la cabinet este că, renunţând la zahăr, vor preveni acumularea de kilograme, dar şi îmbătrânirea prematură şi chiar dezechilibrul energetic. Aşa că, mai bine ar alege să bea dimineaţa un ceai de lemn dulce, care nu conţine calorii. Pe lângă faptul că veţi consuma o băutură caldă dulce, această plantă are proprietăţi antiinflamatorii şi antibacteriene asupra organismului.

Alte ceaiuri care vă pot satisface nevoia de dulce sunt cele de mentă şi scorţişoară”, a menţionat medicul.

Tot pentru detoxifiere, se recomandă consumarea verdeţurilor, cele mai bune din acest punct de vedere fiind cele cu gust amar. Spre exemplu, rucola, păpădia sau năsturelul vă stimulează ficatul pentru a curăţa organismul.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU