Sănătate
406 accesări 03 Mai 2021 0 comentarii

Durerile de picioare pot anunţa afecţiuni mult mai grave

Uneori, oamenii au tendința de a trece cu vederea durerile de picioare, deşi nu ar trebui, mai ales că acestea pot fi un semnal de alarmă şi pot indica o afecţiune mult mai gravă. Potrivit dr. Doiniţa Dascălu, în momentul în care suspectaţi că ceva nu este în regulă, cel mai bun sfat este să mergeţi la medic, pentru un consult. Din păcate, mulţi oameni au impresia că arterioscleroza, o boală produsă de blocarea arterelor care alimentează inima şi creierul cu sânge şi nutrienţi, se produce doar la nivelul inimii. În realitate, s-a demonstrat că, la numeroşi pacienţi, s-a observat că arterioscleroza se poate întâmpla în restul corpului. Cert este că atunci când se întâmplă acest lucru, ea este numită boală arterială periferică. De exemplu, în urma unor teste, medicii au arătat că una dintre cauzele durerilor de picioare au constat în blocajele apărute în vasele de sânge ale picioarelor.

Specialiştii susţin că arterioscleroza se produce atunci când vasele de sânge (arterele) care transportă oxigen şi nutrienţi de la inimă căre restul corpului devin din ce în ce mai îngroşate şi mai rigide. Acest lucru împiedică, uneori, circulaţia sângelui către organe şi ţesuturi. Ateroscleroza, în schimb, este un tip specific de arterioscleroză. Aceasta se referă la depunerile de grăsimi, colesterol şi alte substanţe în şi pe pereţii arterelor, depuneri care pot restricţiona circulaţia sângelui. Mai departe, aceste plăci se pot rupe, pot ceda, declanşând un cheag de sânge. Deşi ateroscleroza este adesea considerată o problema a inimii, ea poate afecta arterele din orice parte a corpului.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.