Bebe
74 accesări 07 Septembrie 2021 0 comentarii

Eliminaţi-le copiilor secreţiile nazale! În caz contrar, riscă să facă otită

Sunt şi părinţi care ignoră problemele copiilor, care, deşi par banale, uneori se pot transforma în afecţiuni severe. Este vorba de secreţiile nazale, care nu trebuie să rămână în nasul celor mici. Copiii de până la 3-4 ani, mai ales cei care merg la grădiniţă, se confruntă foarte des cu răceli ce duc, inevitabil, la curgerea în exces a nasului. Din păcate, micuţi fiind, ei nu ştiu să-şi sufle nasul, iar părinţii au sarcina obligatorie de a elimina aceste secreţii, pentru a nu se ajunge la complicaţii severe. Potrivit dr. Delia Necşoiu, cele mai severe complicaţii din cauza mucişorilor sunt otitele, mai ales cele seroase. La aşa ceva se poate ajunge, dacă nu se elimină secreţiile nazale ale copiilor.

Mai mult decât atât, dacă acestea nu sunt scoase la timp ajung imediat la ureche, unde se inflamează şi duc la afecţiuni destul de severe. Cel mai indicat este ca părinţii să folosească „batista bebeluşului”, adică un furtun care, la un capăt, se introduce în nasul copilaşului, iar celălalt, în aspirator. Este cea mai eficientă metodă de a curăţa nasul, dar este foarte important ca aspiratorul să nu fie dat la maximum, astfel încât micuţul să nu simtă mai nimic prin această manevră de eliminare a secreţiilor. Apoi, mai târziu, copiii trebuie să înveţe să sufle nasul, dar, atenţie! Când suflă, gura trebuie deschisă, pentru a nu se crea presiune în urechi. De asemenea, copilul trebuie să acopere o nară şi să sufle nasul pe cealaltă, regulă care este valabilă şi la adulţi.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.