13 Iunie 2018
810 accesări
0 comentarii

În prezent, laparoscopia este cel mai comun tip de operaţie, atât pentru diagnosticarea, cât şi pentru tratarea endometriozei, ambele putându-se realiza prin aceeaşi operaţie, este de părere dr. Andrei Nicolae Zisu, medic specialist Obstetrică-Ginecologie.

Astfel, optând pentru această intervenţie, operaţia se va efectua cu ajutorul unei camere video (un laparoscop), care este inserat prin pelvis, printr-o mică incizie, lângă buric. Aceasta permite vizualizarea şi observarea organelor reproductive fără a fi nevoie de o incizie largă abdominală.

Apoi, ecografiile, testele de sânge sau alte consultaţii nu reprezintă modalităţi concludente de diagnosticare a endometriozei, indiferent de rezultatele arătate.

Precizăm că endometrioza reprezintă creşterea anormală a celulelor endometriale, în afara uterului şi poate afecta femeile tinere, în mod special, susţin medicii. Endometrul este acel ţesut care căptuşeşte uterul, iar endometrioza reprezintă creşterea anormală a celulelor endometriale în afara cavităţii uterine. Deşi este o afecţiune despre care se ştie de foarte mulţi ani, cadrele medicale nu pot spune cu precizie care sunt cauzele apariţiei acesteia.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU