Sfatul medicului
214 accesări 13 Iunie 2018 1 comentariu

Endometrioza poate fi operată şi laparoscopic

În prezent, laparoscopia este cel mai comun tip de operaţie, atât pentru diagnosticarea, cât şi pentru tratarea endometriozei, ambele putându-se realiza prin aceeaşi operaţie, este de părere dr. Andrei Nicolae Zisu, medic specialist Obstetrică-Ginecologie.

Astfel, optând pentru această intervenţie, operaţia se va efectua cu ajutorul unei camere video (un laparoscop), care este inserat prin pelvis, printr-o mică incizie, lângă buric. Aceasta permite vizualizarea şi observarea organelor reproductive fără a fi nevoie de o incizie largă abdominală.

Apoi, ecografiile, testele de sânge sau alte consultaţii nu reprezintă modalităţi concludente de diagnosticare a endometriozei, indiferent de rezultatele arătate.

Precizăm că endometrioza reprezintă creşterea anormală a celulelor endometriale, în afara uterului şi poate afecta femeile tinere, în mod special, susţin medicii. Endometrul este acel ţesut care căptuşeşte uterul, iar endometrioza reprezintă creşterea anormală a celulelor endometriale în afara cavităţii uterine. Deşi este o afecţiune despre care se ştie de foarte mulţi ani, cadrele medicale nu pot spune cu precizie care sunt cauzele apariţiei acesteia.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

1 comentariu

13 iunie 2018 diana
informare defectuoasa

endometrioza este o boala care nu se vindeca. Laparoscopia din pacate doar ajuta la o identificare a bolii si eventual, la eliminarea unei cantitati de tesuturi. in plus, este o boala atat de complexa si putin cunoscuta de medicii constanteni, incat ar fi meritat un spatiu mult mai amplu. articolul de mai sus nu doreste decat a promova un anumit medic, care brusc a devenit "specialist" in endometrioza prin efectuarea unor laparoscopii al caror cost incepe de la 1000 euro.

Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.