18 Septembrie 2018
646 accesări
0 comentarii

Părinţi, fiţi atenţi la ceea ce le daţi copilaşilor să mănânce, pentru că hrana lor este foarte importantă, având un rol esenţial în dezvoltarea ulterioară. Este ştiut că deficienţele, ignorarea regulilor de nutriţie şi excesele alimentare în copilărie pot duce la boli. Potrivit Luminiţei Florea, specialist în nutriţie, micul dejun este cea mai importantă masă a zilei.

„Cerealele stau la baza piramidei alimentare şi reprezintă o componentă esenţială, pentru că furnizează energia necesară activităţilor noastre zilnice. Aşadar, există nişte reguli de alegere corectă a cerealelor. Mai întâi, acestea trebuie să fie integrale, nu procesate şi fără adaos de zahar sau arome, aditivi, umpluturi din cremă. Apoi, este necesar ca ele să aibă un conţinut cât mai ridicat în proteine şi fibre alimentare şi un conţinut mic sau mediu în lipide (grăsimi). Nu în ultimul rând, este nevoie ca cerealele să aibă un conţinut mare de glucide nerafinate, integrale şi cât mai puţine glucide rafinate (zahăr)”, a explicat nutriţionistul.

Ea a mai spus că cerealele pot fi consumate la micul dejun sau cel târziu la gustarea de dimineaţă, întrucât reprezintă o masă complexă şi sănătoasă, în combinaţie cu o proteină animală sau vegetală: lapte, lapte de soia, iaurt, iaurt de soia, sana, brânză de vaci, brânza cottage sau cu fructe proaspete, uscate sau oleaginoase.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU