11 Februarie 2016
1892 accesări
0 comentarii

Cine vrea să mănânce sănătos, are de unde alege. Piaţa este plină de fructe şi legume din toate zonele lumii. Deşi fiecare fruct sau legumă oferă o gamă unică de minerale şi vitamine, aducând diferite beneficii pentru sănătate, specialiştii în nutriţie recomandă consumul vegetalelor autohtone pentru o imunitate ridicată şi pentru îmbunătăţirea stării generale.

„Ar trebui să mâncăm fructe şi legume specifice zonei noastre şi anotimpului în care ne aflăm. Acestea rezonează mai mult cu necesităţile organismului nostru”, declară dr. Cătălina Rudencu, medic nutriţionist.

Specialistul recomandă ca pe timpul iernii să consumăm rădăcinoase - morcovi, ţelină, sfeclă roşie, ridiche neagră, deoarece sunt bogate în minerale atât de necesare corpului în a-ceastă perioadă. De asemenea, ne putem lua necesarul de vitamine din fructe ca mere, pere sau gutui.
„Nu este greşit nici să adăugăm puţină lămâie în ceai, de exemplu, însă trebuie să ştim că citricele, atât de îndrăgite de români în perioada rece, oferă o senzaţie de răcorire a organismului, consumul lor fiind mai degrabă recomandat pe timpul verii. Ele cresc, de altfel, în zone cu climă caldă”, adaugă nutriţionistul.

Taguri articol: diete nutritie fructe citrice beneficii vitamine morcov nutriţionistul

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea Alexandra Zamfir