27 Iulie 2017
1165 accesări
0 comentarii

Alergiile pot să apară la orice vârstă, de la copii până la vârstnici. Sporii de mucegai sunt purtaţi de aer şi reprezintă un risc mare pentru sănătatea persoanelor expuse la mucegai, mai ales pentru cele cu un teren deja predispus alergiilor. Persoanele care sunt expuse la mucegai, iniţial, prezintă simptome, ca secreţii nazale apoase, probleme respiratorii repetate, prurit nazal şi ocular, congestie nazală, roşeaţă şi lăcrimare oculară. Ulterior, aceste simptome se pot agrava, dacă expunerea persistă, iar persoanele afectate pot dezvolta astm şi alte afecţiuni respiratorii mult mai grave.

„Este foarte important ca în camerele copiilor să nu existe zone în care să se dezvolte mucegai. Nici măcar flori în ghivece nu trebuie păstrate în camerele lor, deoarece pământul de la acestea dezvoltă spori de mucegai, pentru că este aproape tot timpul ud, şi copilul îi inhalează odată cu aerul. Astfel, aceştia fac alergie şi par a fi mereu răciţi, le curge nasul, strănută etc. Partea negativă este că, în timp, aceştia pot dezvolta astm, deoarece sistemul lor imunitar este compromis”, a declarat. dr. Georgeta Anghel Dincă, medic pediatru, specialist alergologie şi imunologie.

Pentru a stopa simptomele şi pentru a împiedica complicaţiile, trebuie să se întrerupă contactul cu alergenul. Fiecare zonă din interiorul casei trebuie verificată şi curăţată corespunzător. Din păcate, alergia la mucegai se poate transforma în boli cu adevărat grave, precum aspergiloza bronhopulmonară alergică, alveolita alergică, pneumonita cauzată de fungi sau sinuzita fungică alergică.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU