20 Ianuarie 2021
550 accesări
0 comentarii

Furunculoza (furunculul) în zona intimă reprezintă o problemă de sănătate cu un impact major asupra stării de bine a pacienților. Din păcate, aceasta se asociază cu disconfort, durere, miros neplăcut, iar în unele cazuri, poate duce la o deteriorare a relațiilor intime. Dr. Irina Stoica spune că există o serie de afecțiuni medicale care predispun la apariția furunculelor și pe care medicii dermatologi le au în vedere și le evaluează.

Printre acestea se numără, în special, diabetul zaharat, obezitatea, dermatitele, care predispun la o barieră cutanată compromisă și care favorizează infecțiile, hiperhidroza, foliculita, hidradenita supurativă etc. În același timp, fumatul, igiena precară, epilarea cu lama, purtarea de îmbrăcăminte neadecvată și care favorizează transpirația excesivă, lenjeria intimă sintetică și strâmtă sunt alți factori care favorizează apariția furunculelor în zonă intimă.

Desigur, furunculoza poate apărea la orice vârstă și afectează atât bărbații, cât și femeile. În prima fază, afecțiunea se prezintă cu zone inflamate, care, ulterior formează pustule, pungi de puroi, se măresc și sunt înconjurate de roșeață și umflătură marcată a zonei care este foarte sensibilă. După câteva zile, furunculele se sparg și puroiul este eliberat la suprafața pielii. Există și situații în care infecțiile se extind și duc la apariția de zone umflate și dureroase în toată zona intimă.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU