06 Iunie 2023
87 accesări
0 comentarii

Specialiștii spun că mișcarea este foarte importantă pentru organism, iar genuflexiunile reprezintă un exercițiu de bază complex, care sunt foarte ușor de executat. Mișcările sunt caracterizate prin mișcarea de îndoire a genunchilor și a șoldurilor în timp ce mențineți spatele drept. Potrivit specialiștilor, toate acestea angajează în special mușchii membrelor inferioare, precum și partea de mijloc a corpului, întărind eficient aceste zone.

Din cei aproximativ 400 de mușchi din corpul omenesc, la o genuflexiune corect efectuată sunt folosiți cam 200. Practic, jumătate din mușchii corpului lucrează în timpul acestui exercițiu și, fiind implicate mai multe grupe de mușchi, veți arde mai multe calorii, deci veți da jos kilogramele în plus. Specialiștii sunt de părere că genuflexiunile cresc capacitatea pulmonară, întăresc inima, încheieturile și articulațiile. Principalii mușchi implicați sunt cei ai coapsei, cvadricepsul, aductorii, fesierii și bicepsul femural în spate. Așadar, puteți efectua genuflexiuni cu propria greutate sau cu greutăți, cum ar fi o halteră cu plăci, gantere. Totuși, există și o serie de alte variante de genuflexiuni și chiar într-un singur picior. Dr. Adriana Mirea consideră că genuflexiunile sunt excelente pentru versatilitate, întrucât le puteți include în antrenamentul de încălzire, precum și în partea principală a antrenamentului.

De cele mai multe ori, ele se efectuează la sală, dar se pot efectua și acasă și oriunde v-ați afla. Știați care sunt unele dintre celelalte beneficii ale genuflexiunilor? În general, picioarele și fesele pot exercita multă forță, iar genuflexiunile sunt un mod excelent nu numai de a testa ci și de a îmbunătăți această aptitudine. Nu este o coincidență că aparțin triatlonului de forță împreună cu împinsul la piept și îndreptările. Conform studiilor au un efect asemănător asupra dezvoltării forței membrelor inferioare. „În același timp, genuflexiunile pot aduce beneficii și în viața de zi cu zi, pentru că folosesc chiar mușchii necesari pentru activitățile zilnice, cum ar fi statul pe și ridicatul de pe un scaun, căratul obiectelor grele, urcatul scărilor. Partea bună este că, dacă învățați să angajați mușchii corecți în timpul genuflexiunilor, reduceți riscul de accidentare din timpul activităților zilnice. În același timp, vă veți îmbunătăți echilibrul și, datorită unui centru mai funcțional, veți favoriza și postura corectă. Totodată, mişcările de acest gen favorizează dezvoltarea mușchilor membrelor inferioare. Atenţie, însă! Acest exercițiu nu vă va oferi doar forță, ci și picioare tonifiante și fese bine definite. De aceea veți regăsi o variantă de genuflexiuni în aproape fiecare rutină de antrenament axată pe definirea mușchilor fesieri și a coapselor. Nu trebuie să efectuați o sută de genuflexiuni pe zi cu propria greutate sau alte provocări, de multe ori inutile, dar este necesar să învățați tehnica potrivită și, în loc să adăugați zeci de repetări nesfârșite, creșteți treptat greutatea folosind o halteră sau gantere. Astfel antrenamentul va deveni mult mai eficient și totodată mai distractiv”, a precizat specialistul. Se ştie că picioarele puternice sunt importante pentru sportivi, în special, dar pentru oricine. De exemplu, pentru atleți, cei care practică sărituri în lungime și înălțime, genuflexiunile sunt cu atât mai semnificative în antrenament, întrucât au nevoie de cea mai bună recuperare posibilă a vitezei și dinamicii. Tocmai de aceea, genuflexiunile cu săritură sau genuflexiunile cu săritură pe o cutie îi ajută eficient.

Pe de altă parte, genuflexiunile sunt un exercițiu complex care implică mușchii fesieri, coapsele și mulți alți mușchi. Aceștia folosesc multă energie pentru a funcționa, lucru care se traduce prin mai multe calorii arse decât atunci când efectuați flexii și alte exerciții cu o singură articulație. În plus, după genuflexiunile cu greutăți, ca și în cazul oricărei alte sesiuni de antrenament de forță, vă puteți bucura de o cantitate mai mare de calorii arse.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU