Foto: Totul despre mame

Foto: Totul despre mame
02 August 2020
671 accesări
0 comentarii

De cele mai multe ori, grețurile în timpul sarcinii apar dimineața, datorită creșterii rapide a valorilor gonadotropinei corionice, un hormon secretat de placentă în primele trei luni de sarcină. De regulă, grețurile din timpul sarcinii afectează peste trei sferturi dintre mame, dar sunt și unele, mai norocoase, care nu experimentează astfel de stări.

Dr. Paula Moroianu este de părere că mamele care suferă de grețuri vor fi mai puțin predispuse să nască prematur, comparativ cu mamele care nu s-au confruntat absolut deloc cu grețuri și amețeli. Pe de altă parte, riscul de avort este de trei ori mai mare în rândul mamelor care nu au suferit de grețuri, comparativ cu cele care au întâmpinat astfel de dificultăți.

Potrivit unui studiu întreprins de cercetători, grețurile de dimineață pot indica faptul că micuțul din burtică este mai sănătos și mai inteligent ca media. Mai mult decât atât, mamele care suferă de grețuri de dimineață sunt mult mai puțin predispuse către avort spontan, decât cele care nu întâmpină astfel de probleme. În plus, scade cu 30-80% riscul bebelușilor de a dezvolta malformații congenitale.

O altă concluzie a studiului ne arată faptul că femeile însărcinate care suferă de grețuri și amețeli sunt mai puțin predispuse să nască bebeluși subponderali sau cu o înălțime sub medie. În ceea ce le privește pe femeile gravide care au peste 35 de ani, care suferă de grețuri de dimineață, acestea par să beneficieze de ceea ce savanții au numit de-a lungul timpului, „efectul de protecție”.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU