28 Mai 2020
763 accesări
0 comentarii

Sunteţi stresat? Această stare de stres este generată de cortizol, un hormon steroid cunoscut şi ca hormon al stresului. Rolul acestui hormon este de a creşte, practic, cantitatea de zahăr din sânge prin gluconegogeneză. În mod normal, a precizat dr. Oana Petrișor, cortizolul are rolul de a întări sistemul imunitar, dar când este produs în exces, acesta provoacă probleme de sănătate.

Cum vă dați seama că vă confruntați cu o astfel de situație? În primul rând, apar probleme digestive. Astfel, creşterea nivelului de cortizol reduce producţia enzimelor care contribuie la digerarea alimentelor în stomac.

„De asemenea, presiunea ridicată şi senzaţia de oboseală permanentă sunt alte semne ale creşterii acestui hormon. În plus, mai multe dintre afecţiunile cardiace sunt asociate cu această cauză. Mai există şi situaţii în care, dacă aveţi probleme cu somnul, s-ar putea să fie din cauza stresului ridicat şi a hormonului pe care îl eliberează”, a explicat medicul. Aceasta a precizat că şi creşterea în greutate şi pofta de mâncare survenită în toiul nopţii pot fi cauzate tot de stres. Nu în ultimul rând, creşterea cortizolului se poate observa şi la nivelul pielii. Ca urmare, pielea devine deshidratată, iar ridurile şi pielea uscată apar mai ales la nivelul feţei.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU