09 Aprilie 2024
21 accesări
0 comentarii

O îngrijire corectă a pielii și alegerile alimentare sănătoase pot contribui la întârzierea îmbătrânirii și pot preveni diferite probleme ale tenului.

Oricum, indiferent de tipul de piele, o rutină zilnică de îngrijire a tenului vă poate ajuta să vă mențineți sănătatea generală a pielii și să vă îmbunătățiți afecțiunile specifice cum ar fi acneea, cicatricile și petele întunecate. Ca urmare, o rutină zilnică de îngrijire a tenului include câțiva pași de bază pe care trebuie să-i urmați, atât dimineața, cât și seara. De exemplu, susțin specialiștii, persoanele cu tenul gras ar putea avea nevoie de mai mult decât o îngrijire clasică pentru a neutraliza strălucirea pielii, iar exfolianții se pot dovedi de ajutor în acest caz.

În plus, tehnologia sonică ajută la îndepărtarea delicată a pielii moarte, astfel încât să nu încarce porii. Specialiștii recomandă folosirea acestei tehnici o dată pe zi, iar dacă nu vreți să investiți într-o perie pentru curățarea tenului, atunci dischetele demachiante pot fi o alternativă în acest sens. De asemenea, asigurați-vă că utilizați un prosop curat după fiecare spălare a feței.

Totodată, curățarea tenului cu produse care conțin mușețel și aloe vera sunt câteva dintre recomandările care vor îndepărta murdăria, machiajul și excesul de sebum, iar în același timp vor menține pielea hidratată. Persoanele cu o piele deshidratată trebuie să acorde o atenție specială rutinei de curățare a feței. De aceea, este important să alegeți un produs de curățare cu acțiune blândă, astfel încât să nu usuce excesiv tenul. Sunt indicate gelurile de curățare care conțin ceramide, glicerină și/sau acid hialuronic. În cazul în care coșurile și punctele negre apar veți avea nevoie de un produs de curățare, un tonic și un produs de hidratare pentru a le face să dispară. Deși exfolierea ocazională este utilă pentru menținerea acneei la limită, limitați rutina de spălare la cel mult două ori pe zi, pentru a preveni inflamația permanentă și cicatricile.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU