28 Aprilie 2021
428 accesări
0 comentarii

Pentru cei care nu știu, înotul practicat cu regularitate ajută foarte mult organismul, crescându-i mobilitatea și rezistența la efort. Practic, acest sport face ca mușchii și articulațiile să lucreze fără să suporte greutatea corpului, fiindcă aceasta este preluată de apă. Acest lucru înseamnă că 2/3 din întreaga masă musculară se dezvoltă fără ca articulațiile să sufere în vreun fel. În plus, ligamentele se întăresc și își îmbunătățesc flexibilitatea, este de părere dr. Șerban Damian.

Specialistul susține că mușchii dezvoltați și ligamentele puternice înseamnă o postură corporală corectă și frumoasă. De altfel, înotul este sportul care asigură cel mai bun raport între efortul depus și beneficiile obținute, adică între oboseala resimțită de organism și caloriile arse. Tocmai de aceea, este apreciat ca un sport care contribuie semnificativ la dezvoltarea armonioasă a corpului. În plus, practicat constant, înotul tonifică mușchii fesieri și pectorali, coapsele și gambele și are un rol important în dezvoltarea armonioasă a abdomenului.

Mai mult decât atât, beneficiile practicării înotului sunt multiple. Partea bună este că acest sport se recomandă celor care suferă de afecțiuni cardio-pulmonare (în special astm și hipertensiune), probleme psihice (în special depresii) și psihomotorii. Circulația sangvină este semnificativ îmbunătățită, și de aceea, în timp, scade riscul dezvoltării unor boli cardiovasculare. Totodată, în timpul înotului crește și capacitatea de respirație, asta pentru că elasticitatea cutiei toracice se îmbunătățește și permite plămânilor să capteze mai mult oxigen.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU