17 Noiembrie 2020
807 accesări
0 comentarii

Conform statisticilor, la ora actuală, aproximativ una din şase persoane care consumă lapte nepasteurizat sau nefiert se îmbolnăveşte. Oamenii de ştiinţă din SUA au descoperit, în cadrul unui studiu, 530 de cazuri confirmate prin analize de laborator, de infecţii cu bacterii (Salmonella, E. coli şi Campylobacter) şi infestări cu paraziţi (criptosporidioză) printre pacienţii care au declarat că beau lapte nepasteurizat.

Laptele nepasteurizat este laptele care nu a fost tratat termic, adică nu a fost pasteurizat (încălzit pentru a omorî microbii şi apoi răcit rapid), ultrapasteurizat (sau UHT - tratat la temperaturi foarte înalte) sau fiert, precizează doctorulzilei.ro.

Acesta poate duce, deseori, la apariţia a diferite infecţii. Luând în calcul procentele cunoscute de subdiagnosticare a acestor infecţii, autorii studiului au estimat că, în perioada studiului, 20.502 de persoane, reprezentând circa 17% dintre consumatorii de lapte crud, s-au îmbolnăvit. Cercetătorii au explicat că agenţii patogeni ce pot exista în laptele nepasteurizat pot produce, cel mai adesea, simptome digestive, precum diaree, crampe abdominale şi vomă, care durează, de obicei, în jur de o săptămână.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU