Frumuseţe
650 accesări 04 Mai 2021 0 comentarii

Măştile cu argilă nu sunt indicate tuturor tipurilor de ten

Argila, denumită şi „pământul viu”, are în compoziţie o mulţime de minerale benefice pentru pielea oamenilor. Deşi rolul argilei este de dezinfectare, antiinflamator, cicatrizant, ea nu este potrivită tenului normal, uscat sau deshidratat şi sensibil. Astfel, pe lângă lucrurile pozitive există şi dezavantaje, cum ar fi: puterea foarte mare de absorbţie a apei din ţesutul cutanat, dezechilibrarea nivelului de hidratare al pielii. Ca urmare, măştile cu argilă sunt recomandate cu moderaţie în cazul tenurilor grase (uleioase), asfixice sau acneeice, cu o frecvenţă de maxim o dată pe săptămână.

Specialiştii sunt de părere că masca pe bază de argilă nu trebuie lăsată niciodată să se usuce în totalitate pe ten. Trebuie precizat, însă, că orice mască de argilă trece, în mod natural, prin trei faze, iar a treia trebuie evitată cu orice preţ. Prima este etapa umedă. În această etapă, masca abia a fost aplicată pe tenul curat, iar pielea absoarbe toate mineralele benefice din argilă. Cea de-a doua etapă este etapa de uscare, în care circulaţia sanguină este stimulată, iar masca începe să se întărească. În timpul acestei etape, porii sunt deblocaţi, iar sebumul în exces este absorbit. Etapa uscată, ultima, de altfel, trebuie evitată pentru că, odată ce masca se usucă în procent de 100%, argila absoarbe umezeala din piele, deshidratând tenul, poate chiar iritându-l.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.