Ovăzul este cunoscut pentru proprietățile sale exfoliante, dar și hrănitoare, motiv pentru care s-a dovedit a fi un ingredient ideal pentru măștile de față, fie că aveți un ten sensibil, uscat, gras sau acneic. Astfel, în funcție de tipul de ten ori de problema pe care o aveți, puteți combina fulgii de ovăz cu diferite ingrediente, și ele naturale. Mai mult decât atât, studiile arată că utilizarea fulgilor de ovăz este recomandată ca terapie topică pentru o varietate de afecțiuni dermatologice. Conform specialiștilor, unul dintre beneficiile fulgilor de ovăz pentru piele este că au antioxidanți care au capacitatea de a calma pielea uscată, datorită, în principal, conținutului său de vitamina E.
Totodată, cremele din fulgi de ovăz pot avea același efect calmant asupra pielii care este afectată de roșeață. În același timp, aceste cereale pot fi folosite pentru curățarea pielii, întrucât conțin saponine, substanțe chimice care curăță eficient. Altfel spus, ovăzul poate îndepărtă murdăria, dar și excesul de sebum, deblocând porii. Practic, textura sa fină granulară îndepărtează impuritățile depuse adânc în pori și îndepărtează stratul de celule moarte de deasupra pielii pentru a uniformiza și a oferi strălucire tenului.
Proprietățile sale vindecătoare și antiinflamatoare fac din ovăz și un produs eficient pentru tratarea acneei. Mai mult decât atât, fulgii de ovăz ajută la protejarea pielii de iritanții externi, cum ar fi poluanții din aer și substanțele chimice din produsele dermatologice