08 Februarie 2016
31118 accesări
95 comentarii

Cerealele la micul dejun, la prânz, seara -o soluţie rapidă, practică şi eficientă de a sătura întreaga familie fără prea mult efort şi deranj în bucătărie. O cutie de lapte şi un bol de cereale şi gata micul dejun. Însă cât de sănătoasă este această variantă, în condiţiile în care cele mai multe cereale (mai ales cele de la TV şi pentru copii) sunt pline de zahăr,coloranţi sau arome artificiale. În plus, amidonul nu este unul dintre cei mai buni prieteni ai tubului digestiv.

CITEŞTE ŞI: Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon"

Cunoscutul nutriţionist dr. Mihaela Bilic vine pe pagina ei de Facebook şi mai dărâmă un mit, acela căcerealele sunt sănătatecurată. O autoritatedeja înmaterie, dr. Bilic ne explică până unde merge argumentul că cerealele, fie ele şi naturale, sunt perfecte pentru om, indiferent de cantitate şi formă. Aceasta explică raţional că organismul uman este un novice în digestia de cereale.

CITEŞTE ŞI: Atenţie la cerealele pentru copii! Sunt pline de zahăr şi arome artificiale

Iată întreaga postare de pe Facebook a dr. Mihaela Bilic:

Aveti grija cu cerealele
Nu stiu de ce mai nou conceptul de hrana sanatoasa inseamna implicit cereale. Orice imagine, ambalaj sau reclama care vrea sa promoveze un stil de alimentatie sigur, sanatos si dietetic contine niste spice apetisante in fundal. Toata lumea se indoapa cu ovaz, fibre si seminte, de parca am fi cai. Cuvantul integral sau digestiv a devenit preferatul consumatorilor, cerealele sunt la moda:)
Oare organismul nostru ce zice? El cum se simte avand in vedere ca cerealele sunt ceva nou pentru intestinele noastre incapabile sa digere fibre. Suntem pe Pamant de milioane de ani si doar de 10.000 ani am inceput timid sa digeram amidonul din cereale. Inainte, in paleolitic, hrana noastra era bazata pe produse animale si cateva ciuperci, fructe salbatice, radacinoase.
Dar cine a vazut vreun afis legat de sanatate care sa foloseasca imagini cu produse din carne sau peste? Ni se induce ideea ca doar ce e vegetal e bun, sigur, sanatos si de slabit:( Eu as spune ca sanatos e totul, daca e putin. Ca si din cereale te balonezi, te constipi (taratele au fibre insolubile) si te ingrasi mai ceva decat din carne. Legume da, fara limita, ele sunt sanatatea. Cat despre cereale nu abuzati, suntem inca incapabili anatomic sa ne hranim doar cu ele si sa le digeram complet. Din fericire.

- dr. Mihaela Bilic

RECOMANDAREA ZILEI: Mămici, ştiţi ce conţin produsele cu care vă spălaţi copiii? "Fără lacrimi", cu chimicale şi alergeni

Beneficiile consumului de cereale integrale

  • cerealele integrale contin o abundenta de nutrienti si fibre care contribuie la o alimentatie sanatoasa si echilibrata
  • consumul de cereale integrale ofera satietate sau ne induc mai rapid starea de a fi satul, ceea ce va conduce si la un consum mai scazut de calorii
  • studiile au aratat ca un consum regulat de cereale integrale scade riscul de diabet, boli de inima, anumite forme de cancer si tensiune crescuta
  • nu exista studii care sa ateste faptul ca dietele care contin gluten dauneaza persoanelor care nu sufera de boala celiaca
  • anumite studii au aratat ca persoanele care consuma cereale integrale tind sa aiba o greutate mai sanatoasa si se ingrasa mai greu decat cei care stau departe de cereale

Cerealele dăunează sănătăţii?

  • Consumul ridicat de carbohidrati dauneaza grav sanatatii, informează fitbody.ro. Asta deoarececonsumul de carbohidrati influenteaza nivelul insulinei, acel hormon care se coupa cu depozitarea grasimii. Nu mai este o surpriza faptul ca societatea de astazi se confrunta cu o crestere cronica a nivelului de insulina. Rolul insulinei este aceea de ascadea glicemia dupa ce consumi orice forma de zahar sau carbohidrati (care sunt transformati oricum in zahar). In momentul in care insulina se lupta cu prea mult zahar cu care nu stie ce sa faca, incepe sa il depoziteze sub forma de grasime corporala.Care este principala sursa de carbohidrati din dietele noastre? Cerealele, desigur! Cerealele precum grau, porumb, secara, ovaz, orz, orez si toate produsele care le includ reprezinta principalul motiv pentru care oamenii se ingrasa si au niveluri ridicate de insulina.
  • Glutenul este probabil cel mai nociv element al plantelor. Poti gasi glutenul in grau, secara si orz.
  • Antigliadina este un anticorp pe care organismul il secreta in momentul in care vede gliadina, unul dintre elementele constituente ale glutenului, considerat a fi un intrus. Avand acest anticorp in fecale inseamna ca organismul lupta in mod activ cu acest intrus si ca deja suferi de un nivel scazut de inflamatie in organism, principala sursa a problemelor de sanatate ale omului modern.
  • Lectinele sunt alte toxine prezente in cereale, toxine care cauzeaza si ele o multime de probleme. In primul rand deterioreaza captuseala stomacului, ceea ce va conduce la o absorbtie ingreunata a nutrientilor. Acest lucru conduce si la dezvoltarea cancerului. Lectinele cauzeaza si rezistenta la leptina, ceea ce va insemna ca semnalele instalarii senzatiei de satietate sunt suprimate si ca te vei simti infometat chiar si in momentul in care corpul tau a primit suficiente calorii.
  • Glutenul si lectinele aduc daune si vezicii biliare, cea care elibereaza sarurile biliare si ajuta la descompunerea si digestia adecvata a alimentelor. In momentul in care intestinele sunt deterioarate, substantele chimice responsabile cu inceperea secretiei de bila nu sunt eliberate. Bila se “retrage”, iar colesterolul care ramane in urma se cristalizeaza in mici pietricele care sunt in general inlaturate pe care chirurgicala cu restul vezicii biliare.

Crezi ca exista vreo cereala care sa contina mai multi nutrienti decat legumele sau fructele sau, si mai rau, ca vei gasi anumiti nutrienti numai in ele? Raspunsul este un NU categoric.Toate aceste reactii adverse ale consumului de cereale si toxinelor continute de acestea cresc riscul de:

  • diverse forme de cancer, printre care: pancreatic, colon, stomac si limfom
  • tiroidita hashimoto (boala hashimono)
  • infertilitate
  • diabet
  • obezitate
  • artrita
  • autism
  • depresie, anxietate si schizofrenie
  • alergii
Taguri articol: nutritie cereale gluten mihaela bilic carbohidraţi boala crohn boli de stomac

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

56 comentarii

2 iulie
klga2
Gttroj eljruc

buy deltasone online - <a href="https://apreplson.com/">asthma</a> prednisone for sale online

30 iunie
4npow
Rbnsbd ievnzo

meloxicam 15mg without prescription - <a href="https://moboxsin.com/">tenderness</a> brand mobic 15mg

28 iunie
dxewh
Pqvqcu udkbzm

medex order online - <a href="https://coumamide.com/">anticoagulant</a> cozaar 25mg us

26 iunie
bcc2m
Lxhvmm ufkkza

buy nexium 40mg for sale - <a href="https://anexamate.com/">nexiumtous</a> buy esomeprazole 20mg for sale

25 iunie
l4buj
Sftwjx lhvlci

how to buy augmentin - https://atbioinfo.com/ buy generic ampicillin online

23 iunie
hn6u0
Swdrhu kcrcoj

azithromycin 500mg generic - <a href="https://zyprmax.com/">order generic zithromax 250mg</a> order nebivolol 20mg pill

20 iunie
mxgf6
Dsxrtl xdnems

amoxicillin pill - <a href="https://combamoxi.com/">buy amoxil tablets</a> order ipratropium 100 mcg pills

18 iunie
tu0da
Vnlwiu ggimwq

buy inderal 10mg sale - <a href="https://indexatenol.com/clopidogrel/">order clopidogrel 150mg pills</a> order methotrexate 5mg generic

10 iunie
is flagyl safe
Fbwncq kneopk

More posts like this would persuade the online space more useful.

8 iunie
buy cialis uk
Pcdfgt zqtsfc

Greetings! Jolly productive advice within this article! It’s the crumb changes which liking turn the largest changes. Thanks a lot towards sharing!