sursa foto: Revista Tango

sursa foto: Revista Tango
sursa foto: Revista Tango
Sfatul medicului
413693 accesări 11 Martie 2016 51 comentarii

MIHAELA BILIC: "Nu poţi scăpa de cancer devenind vegetarian şi nici de infarct dacă elimini grăsimile din dietă"

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic vorbeşte despre importanţa mâncării în prevenirea şi eliminarea unor afecţiuni ce pot fi mortale. Deşi alimentaţia este importantă, Bilic ne cere să rămânem cu picioarele pe pământ şi să nu ne facem speranţe că scăpăm de cancer sau infarct dacă mâncă ceva anume sau evităm alte alimente. Aşadar, secretul vieţii veşnice nu stă, în niciun caz, în farfurie.

mobilier mdf mdf vopsit pentru cabinete bucatarii si spatii cu umezeala doar de la coloristic.ro

CITEŞTE ŞI: Carnea de porc, adevărul despre beneficii şi riscuri pentru sănătate

Secretul tinereții fără bătrânețe si al vieții fără de moarte...
...nu stă in mâncare:( Intâlnesc deseori persoane care imi cer sfaturi in legatura cu mancatul sanatos, care vor sa stie cum sa-si pastreze sau sa gaseasca/regaseasca tineretea, tonusul, echilibrul, starea de bine, vivacitatea, agerimea minții, înțelepciunea, pacea sufleteasca. Ei bine, dragii mei, pot sa va spun ca asteptati prea multe de la o farfurie cu mâncare:)

O fi important ce bagam in gura, cât si cum mâncam, dar de aici până la a dobandi nemurirea si sanatatea prin intermediul alimentelor, e cale lunga. In primul rând nu-ti poti nega/schimba genele, destinul, soarta. A avea un stil de viata echilibrat ajuta, dar nu e miraculos. Nu poti scapa de cancer devenind vegetarian si nici protectie împotriva infarctului nu primesti daca elimini grasimile din dieta. Nu poti vindeca bolile grave printr-un regim drastic/special si nici nu trebuie sa crezi ca boala reprezinta o pedeapsa pentru "prostiile" pe care le-ai mancat.

CITEŞTE ŞI: Sănătoşi ca în Epoca de piatră! Dieta Paleo vă ajută să slăbiţi rapid

Ar fi prea simplu sa putem dobândi controlul asupra vietii doar stiind ce sa mâncăm. Hrana e unul din elementele pe care trebuie sa le luam in calcul insă, din păcate, nu cel mai important. Exista factori cu impact mult mai grav si pe care, de multe ori, nu-i vedem/simtim. De la poluare la stres, de la defectele genetice la procesul firesc de îmbătrânire, totul ne afecteaza sanatatea. Incepem sa "ruginim" de la prima gura de aer pe care o respiram la nastere, oxigenul e cel mai important agent oxidativ. Soarele, zaharul, toxinele din mediu, lasa si ele urme. Si cel mai rău ne facem singuri neștiind sa exteriorizam/neutralizam energia negativa, stresul, grijile. Nemultumirea si necazurile ne îmbolnăvesc mai mult decât mâncarea.

Asa că nu vă mai umpleti cu suspiciune si neâncredere farfuriile ci căutați sa va trăiti viata frumos, cu bunătate, liniste si împacare. Atât cât o fi ea de lungă!"

- a scris dr. Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

CITEŞTE ŞI: Care sunt cele mai BUNE, dar şi cele mai RELE, alimente pentru GLANDA TIROIDĂ

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

51 comentarii

12 martie 2016 Dana
o corectie mica

"oxigenul e cel mai important agent" oxidant. procesul este "oxidativ"

12 martie 2016 petre
cine este bilic?

In primul rand doamna doar se crede nutritionist,nu pune in aplicare cunostintele dobandite,in al doilea rand doamna este un nimeni in materie de nutritie si ca sa inchei,doamna este fericita si sanatoasa pentru ca,mananca slanina si prostii,poate ca este sanatoasa...

12 martie 2016 Denisa
Informatii neargumentate si eronate

Sunt studenta la medicina in anul 2 si va pot spune ca noi nu am invatat asa ceva, ca putem manca orice pentru ca nu asta este cauza bolilor. Spre exemplu o mancare cu foarte multi colorati, aditivi, conservati ajunge in intestin unde toate acestea sunt absorbite, ajung la ficat pe cale sanguina unde trebuie procesate.Saracul ficat daca il bombardam cu astfel de alimente, nu cred ca rezista prea mult. Un alt exemplu este sarea. Daca mancam alimente prea sarate, aceasta va ajunge in sange si va determina retinerea de apa in organism, cresterea tensiunii arteriale si alte probleme. Un alt exemplu este boala Fenilcetonuria. Este o boala cu transmitere genetica, care are printre simptome si retardul mintal, insa daca se intervine in alimentatie devreme si se face restrictie de produse ce contin fenilalanina se poate preveni retardul mintal. Asa ca mie mi se pare total gresit sa spunem ca nu este importanta alimentatia si sa inducem oamenii in eroare. Totul in viata trebuie facut cu echilibru, nu trebuie privat organismul nici de proteine, nici de lipide, nici de glucide, ci consumate in cantitati necesare organismului pentru buna fuctionare.

12 martie 2016 Viorel Serban
cancerul si hrana

În sfârșit, o opinie rațională, echilibrata.

12 martie 2016 paula
nutritia este cheia vietii

Mancare sanatoasa , minte sanatoasa.informatie toxice,minte tóxica acesta este interesul.

12 martie 2016 Ovidiu
Neargumentat

La afirmatiile astea nu ati adus nici un argument . Oricine poate face afirmatii de genu dar trebuie sa si explicati de ce si ce se intampla in corp, daca sustineti aceasta teorie.

12 martie 2016 Vlad
O prostie de articol

Tipa asta da sfaturi? 90 din serotonina este produsa in intestinul gros... ghici ce trece pe acolo și influențează bacteriile prezente? mâncarea aia care nu contează în opinia ei... în fine, stupid și incomplet.

12 martie 2016 modista
total de acord

Sunt total de acord cu spunele doamnei. Mama mea a murit de cancer si manca doar mancare gatita si multe fructe de sezon de la tara. Am ajuns la concluzia ca stresul si necazurile au facut-o sa se imbolnaveasca. Privesc in jurul meu si vad oameni cu o viata indestulatoare si linistita care mananca tot felul de prostii si beau de rup( unii :)) si nu au nici un fel de problema de sanatate. Si gena conteaza destul de mult dar in principal cred ca o viata linistita, lipsita de griji e cea care ne asigura o sanatate buna.

12 martie 2016 poara cornelia
nutritie

buna ziua , sunt badanta in italia la o persoana cu dizabilitatii,dupa un accident de masina a ramas paralizat de la piept in jos ...sunt afectate inelele de la colona 5,6,7 in urma acestei afectiuni intestinele nu functioneaza normal al fel si stomacul e lent ....as vrea daca se poate un program de dieta pt a avea o stare buna a intestinelor.....avand in vedere ca totul e provocat manual pt a se elibera ....sper ca m-am facut inteleasa daca nu ma-am expimat bine va rog sa ma scuzati...va multumesc si toate cele bune

12 martie 2016 o femeie
si totusi statisticile va contrazic

Exista statistici la nivel mondial care infirma ce spuneti. De ex. in China + japonia rata de cancere de stomac e de 3 ori mai mare ca in SUa dar rata de boli cardiovasculare e de cateva ori mai mica. Ei bine, pt chinezii + japonezii mutati in sua s-au facut statistici: au aceeasi rata de imbolnavire ca americanii. Asta e cea mai buna dovada ca genetica e degeaba, ci modul de viata decide. Ce au insa chinezii, indienii, japonzeii e religia si modul de gandire: calmul, senintatatea, meditatia, linistea sunt elementele cheie ale vietii. Si sunt mai importante decat alimentatia ( nu ca aliementatia nu ar fi importanta). De acee in familiile unde tipatul si bataia e ceva des intalnit bolile lovesc de 2-3 ori mai des, inclusiv la copii.

1...3456
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.