11 Martie 2016
427113 accesări
123 comentarii

sursa foto: Revista Tango

sursa foto: Revista Tango

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic vorbeşte despre importanţa mâncării în prevenirea şi eliminarea unor afecţiuni ce pot fi mortale. Deşi alimentaţia este importantă, Bilic ne cere să rămânem cu picioarele pe pământ şi să nu ne facem speranţe că scăpăm de cancer sau infarct dacă mâncă ceva anume sau evităm alte alimente. Aşadar, secretul vieţii veşnice nu stă, în niciun caz, în farfurie.

mobilier mdf mdf vopsit pentru cabinete bucatarii si spatii cu umezeala doar de la coloristic.ro

CITEŞTE ŞI: Carnea de porc, adevărul despre beneficii şi riscuri pentru sănătate

Secretul tinereții fără bătrânețe si al vieții fără de moarte...
...nu stă in mâncare:( Intâlnesc deseori persoane care imi cer sfaturi in legatura cu mancatul sanatos, care vor sa stie cum sa-si pastreze sau sa gaseasca/regaseasca tineretea, tonusul, echilibrul, starea de bine, vivacitatea, agerimea minții, înțelepciunea, pacea sufleteasca. Ei bine, dragii mei, pot sa va spun ca asteptati prea multe de la o farfurie cu mâncare:)

O fi important ce bagam in gura, cât si cum mâncam, dar de aici până la a dobandi nemurirea si sanatatea prin intermediul alimentelor, e cale lunga. In primul rând nu-ti poti nega/schimba genele, destinul, soarta. A avea un stil de viata echilibrat ajuta, dar nu e miraculos. Nu poti scapa de cancer devenind vegetarian si nici protectie împotriva infarctului nu primesti daca elimini grasimile din dieta. Nu poti vindeca bolile grave printr-un regim drastic/special si nici nu trebuie sa crezi ca boala reprezinta o pedeapsa pentru "prostiile" pe care le-ai mancat.

CITEŞTE ŞI: Sănătoşi ca în Epoca de piatră! Dieta Paleo vă ajută să slăbiţi rapid

Ar fi prea simplu sa putem dobândi controlul asupra vietii doar stiind ce sa mâncăm. Hrana e unul din elementele pe care trebuie sa le luam in calcul insă, din păcate, nu cel mai important. Exista factori cu impact mult mai grav si pe care, de multe ori, nu-i vedem/simtim. De la poluare la stres, de la defectele genetice la procesul firesc de îmbătrânire, totul ne afecteaza sanatatea. Incepem sa "ruginim" de la prima gura de aer pe care o respiram la nastere, oxigenul e cel mai important agent oxidativ. Soarele, zaharul, toxinele din mediu, lasa si ele urme. Si cel mai rău ne facem singuri neștiind sa exteriorizam/neutralizam energia negativa, stresul, grijile. Nemultumirea si necazurile ne îmbolnăvesc mai mult decât mâncarea.

Asa că nu vă mai umpleti cu suspiciune si neâncredere farfuriile ci căutați sa va trăiti viata frumos, cu bunătate, liniste si împacare. Atât cât o fi ea de lungă!"

- a scris dr. Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

CITEŞTE ŞI: Care sunt cele mai BUNE, dar şi cele mai RELE, alimente pentru GLANDA TIROIDĂ

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

84 comentarii

13 martie 2016
Grig
Faceti meseria de medic de râs!

Medic făcut la apelul bocancilor. Probabil că scrieți la comandă astfel de aberații. Vă faceți de râs prin afirmații nesustinute de dovezi, mai mult, exact pe invers față de ceea ce susțin adevărații nutriționiști și cercetările făcute de instituțiile abilitate. Sunteți o rușine pentru meseria asta. Lăsați-vă de medicină și faceți altceva unde nu se cere prea mult profesionalism, cuvânt de care văd că sunteți străină. Să vă fie rușine!

13 martie 2016
vegan
alta indobitocita

cand am citit " destinul, soarta" m-am oprit. Nu pot citi ceva ce debiteaza o crestinopata

13 martie 2016
Casa
O simpla recomandare !

Nu ați înțeles mesajul articolului! A fost ca o discuție amicală in care cineva v-a spus cu cele mai simple cuvinte , ca secretul vieții e sa trăim frumos si in echilibru cu orice: mâncare , viața de zi cu zi , sa ne prețuim mai mult ; deși e nutriționist ne recomanda printre rânduri , sa nu mai fim atat de obsedați de diete ! Sa ne iubim asa cum suntem dar sa avem grija de noi prin a duce o viața echilibrata fara exagerări ! Simplu !

13 martie 2016
mady
secretul tinereti fara batranete

Chiar nu conteaza ce mincam. .conteaza cit mincam! !!

12 martie 2016
Dana
referitor la celelalte comentarii

Dragii mei, ea spune doar ca daca ar fi vorba doar despre ce mancam, ar fi prea simplu. De ce sariti cu atata patima si/sau furie pe ea? Si asta dauneaza grav sanatatii.

12 martie 2016
Dana
o corectie mica

"oxigenul e cel mai important agent" oxidant. procesul este "oxidativ"

12 martie 2016
petre
cine este bilic?

In primul rand doamna doar se crede nutritionist,nu pune in aplicare cunostintele dobandite,in al doilea rand doamna este un nimeni in materie de nutritie si ca sa inchei,doamna este fericita si sanatoasa pentru ca,mananca slanina si prostii,poate ca este sanatoasa...

12 martie 2016
Viorel Serban
cancerul si hrana

În sfârșit, o opinie rațională, echilibrata.

12 martie 2016
paula
nutritia este cheia vietii

Mancare sanatoasa , minte sanatoasa.informatie toxice,minte tóxica acesta este interesul.

12 martie 2016
Ovidiu
Neargumentat

La afirmatiile astea nu ati adus nici un argument . Oricine poate face afirmatii de genu dar trebuie sa si explicati de ce si ce se intampla in corp, daca sustineti aceasta teorie.

1...6789