11 Ianuarie 2016
1354 accesări
0 comentarii

Cercetătorii încurajează contactul piele pe piele dintre mamă şi nou-născut încă din primele clipe ale vieţii acestuia. Efectele sunt extrem de benefice pentru adaptarea celui mic la noul mediu şi de-a dreptul miraculoase pentru nou-născuţii prematuri.

Studiile realizate la Universitatea Harvard arată că mămicile care şi-au ţinut în braţe copiii născuţi prematur sau subponderali i-au ajutat pe cei mici să supravieţuiască. Cercetătorii au demonstrat că un contact piele pe piele dintre mamă şi nou-născut scade rata mortalităţii bebeluşilor în primul an de viaţă.

Mai mult decât atât, această apropiere dintre mamă şi copil este benefică şi pentru nou-născuţii aduşi pe lume la termen.

„Contactul piele pe piele este o modalitate miraculoasă de a-l ajuta pe cel mic să se adapteze la lumea în care tocmai a intrat. Efectele sale pozitive pe termen scurt şi lung sunt de necontestat şi demonstrate din punct de vedere ştiinţific”, precizează reprezentanţii Spitalului Privat Isis, unde se acordă o importanţă deosebită stabilirii primelor legături între mamă şi bebeluş, încă din primele zile de viaţă.

Taguri articol: bebe sarcina spitalul privat isis

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea Alexandra Zamfir