Sfatul medicului
116 accesări 29 Martie 2023 0 comentarii

Montul croitorului vă îngreunează mersul și produce durere

Montul croitorului este o deformare care apare pe partea exterioară a piciorului la baza degetului mic, în zona articulației metatarsofalangiene. Boala poartă acest nume, deoarece apare frecvent la croitori, fiindcă ei stau în timpul zilei perioade îndelungate cu picioarele încrucișate, iar marginea exterioară a picioarelor se freacă de pământ. Presiunea continuă pe această zonă duce în timp la formarea unei bătături, numită clavus, precizează clinicapicioarelor.ro. Multe probleme care apar la picioare se datorează presiunii anormale sau frecării. Majoritatea simptomelor care se dezvoltă de-a lungul timpului se datorează faptului că pielea și țesuturile moi sunt comprimate între două planuri dure: osul, la interior și pantoful, la exterior.

Orice proeminență sau umflătură de pe os va agrava situația, pentru că pielea răspunde la frecarea și presiunea constantă prin formarea unui clavus, iar țesuturile moi se îngroașă. Atât clavusul, cât și țesuturile moi îngroșate sunt iritate și dureroase. Soluția pentru scăderea durerii este eliminarea presiunii, ce poate fi redusă la exterior prin schimbarea presiunii din pantofi sau din interior, prin îndepărtarea chirurgicală a proeminenței osoase. Simptomele montului croitorului includ durerea și dificultatea purtării încălțămintei care produce durere în zona deformației. Inflamația zonei este asemănătoare unui cucui, iar unele persoane o consideră inestetică

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.