02 Aprilie 2021
267 accesări
0 comentarii

De foarte multe ori, atunci când o persoană este răcită sau se confruntă cu o infecție a tractului respirator superior are flegme în gât. Dr. Luiza Pârvan susține că, deși nu este o problemă gravă de sănătate, netratată la timp, aceasta poate bloca și irita bronhiile, provocând astfel o infecție respiratorie secundară.

Această flegmă conține bacterii, viruși sau alte celule inflamatorii, care apar în urma unei infecții. În același timp, poate fi cauzată de o răceală obișnuită, de o răceală veche, netratată, de gripă, de sinuzită, de bronșită. „În alte situații, flegma apare din cauza unei reacții alergice la anumiți iritanți. Dintre acestea pot fi amintite rinita alergică, astmul, fumatul excesiv sau afectarea corzilor vocale. Totodată, prezența flegmei este, de obicei, semnalată de nevoia constantă de a tuși, de a clăti sau curăța gâtul sau de a sufla nasul”, a subliniat medicul.

Din păcate, sunt momente în care excesul de mucus din gât, nas sau plămâni sunt foarte greu de înlăturat. Totuși, există câteva soluții naturiste care vă pot ajuta. Una dintre acestea este siropul de ceapă și usturoi. Se toacă 4-5 căței de usturoi și o ceapă mare. Se amestecă cu 150 grame de miere de albine și se lasă la macerat la loc călduros, circa 2-3 ore. Preparatul va lăsa un suc vindecător. Pe de altă parte, gargara cu apă sărată este o metodă simplă de eliminare a flegmei. De ce? Pentru că apa caldă calmează gâtul iritat, iar sarea ajută la distrugerea bacteriei care a cauzat infecția și implicit producția de flegmă. Nu în ultimul rând, lămâia este un ingredient excelent pentru eliberarea flegmei și a mucusului.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU