12 Februarie 2021
464 accesări
0 comentarii

Tuturor ne place muzica. O ascultăm peste tot, în mașină, la muncă, pe stradă. Fie că ne simțim fericiți sau triști, muzica este ca un balsam pentru psihicul uman. Mai mult decât atât, a declarat dr. Aneta Dobrinaș, pe lângă faptul că ne dă o stare de bine și reduce stresul, muzica lentă reduce ritmul cardiac și îmbunătățește producerea hormonului de creștere, care duce, la rândul lui, la întărirea sistemului imunitar reducând inflamația.

Studiile efectuate de-a lungul timpului au demonstrat că muzica ascultată la vârste fragede stimulează buna funcționare a creierului la copii și ajută la creșterea performanţelor verbale. Totodată, muzica are beneficii asupra sănătății mintale, iar aici există două tipuri de terapii: muzica văzută ca expresie a sinelui (cu proprietăți de vindecare) și muzica văzută ca formă de comunicare cu cei din jur. Practic, muzica are această calitate de a-i ajuta pe indivizi să descopere mai lesne care sunt problemele de ordin emoțional care nu le dau pace.

De asemenea, muzica îi ajută pe cei aflați în suferință să treacă mai ușor peste durere, ajută la buna funcționare a aparatului respirator și îmbunătățește starea de spirit. Muzica este deseori folosită ca terapie alternativă pentru vindecarea pacienților care suferă de diferite boli, inclusiv cancer.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU