26 Iunie 2019
719 accesări
0 comentarii

Organismul uman va reacţiona întotdeauna atunci când se acţionează asupra lui. Spre exemplu, la suprasolicitare sau un dezechilibru, oamenii pot avea senzaţia de ţiuit al urechii, au impresia că li se zbat ochii sau au musculatura contractată, stări care, de multe ori, trec neobservate. În acelaşi timp, pot fi situaţii în care acestea sunt semne directe ale unor afecţiuni grave, care necesită tratament rapid.

„Există situaţii ca atunci când mergi la un concert, unde se ascultă muzică în boxe foarte tare, sau când ascultaţi muzică tare în căşti şi auziţi un sunet uşor estompat în urechi. Dacă vi se întâmplă acest lucru mai des, s-ar putea să fie un simptom al afecţiunii numită tinitus sau acufene, care se traduce prin zgomot în urechi. Acufena este o senzaţie auditivă patologică, prin zgomote, vâjâituri în urechi, fără un stimul extern. Principalele cauze ale tinitusului sunt infecţia la urechi sau pur şi simplu procesul de îmbătrânire. De fapt, urechile noastre transmit sunetele către creier imediat ce sunt receptate, dar în cazul unei acufene, urechea nu se opreşte din transmis semnale auditive prin intermediului creierului, pentru că urechea este afectată”, a declarat dr. Florina Bălan, medic specialist ORL.

Ea a precizat că prezenţa acestor simptome alături de vertij sau dureri ar putea însemna ceva mai mult decât tinitus şi este recomandat să consultaţi un medic specialist capabil să rezolve problema.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU