19 Septembrie 2018
783 accesări
0 comentarii

Ficatul este organul care ajută la procesul de digerare al hranei, la asimilarea substanţelor nutritive, cât şi la detoxifierea organismului.

Tocmai de aceea, persoanele care fac exces de alcool şi cei care au o alimentaţie nesănătoasă au un grad mai ridicat de risc al bolii de ficat. Spre exemplu, unele persoane sunt mai predispuse la acest gen de afecţiuni decât altele.

Riscul creşte şi în cazul celor care întreţin contacte sexuale neprotejate, în cazul persoanelor care suferă de obezitate, dar şi la persoanele care au un indice crescut al nivelului de colesterol rău şi al trigliceridelor în sânge.

În acelaşi timp, factorii genetici pot fi şi ei de vină în apariţia bolilor de ficat, din cauza unor mutaţii care apar în anumite gene.

Cel mai adesea, bolile hepatice se manifestă prin icter, stări de oboseală, greaţă, vărsături, iritaţii ale pielii, apariţia de pete pe piele, pierderea apetitului sau pierderea inexplicabilă de kilograme.

Ca urmare, este foarte important ca afecţiunile ficatului să fie diagnosticate din timp, iar pacientul să urmeze tratamentul prescris de medic, pentru că, lăsate netratate, pot duce la cancer hepatic (ciroză).

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU