Sursa foto Besmax

Sursa foto Besmax
02 Octombrie 2020
1818 accesări
0 comentarii

Deşi antiperspirantele ne ajută foarte mult atunci când transpirăm, nu este bine să le folosim foarte mult timp, întrucât pot duce la apariţia nodulilor la subraţ. În cazul în care continuaţi, totuşi, să le folosiţi, faceţi tot posibilul să le îndepărtaţi noaptea, pentru a permite pielii să respire. Dr. Elena Ene a precizat că, de cele mai multe ori, apariţia unui astfel de nodul este un lucru normal care nu provoacă probleme.

„Aţi descoperit un mic nodul în zona axilelor? Nu vă panicaţi, pentru că acesta a fost cauzat cel mai probabil de o formă de furunculoză. Aceasta reprezintă, de fapt, inflamarea rădăcinii unui fir de păr. De obicei, aceasta apare ca urmare a infecţiei unei glande sudoripare cauzată de un fir de păr crescut sub piele. Aşa că, atunci când transpiraţia rămâne la nivelul foliculului, bacteriile se acumulează foarte rapid. Astfel, pot apărea umflături mai mici sau mai mari. Deşi nu este o problemă gravă, furunculoza poate fi destul de supărătoare. Uneori, aceasta trece de la sine, dar alteori se formează anumite chisturi ce necesită tratament. În astfel de situaţii, medicul prescrie, de regulă, antibiotice, pentru a vă proteja împotriva infecţiei cu stafilococ. Desigur, dacă acestea nu ajută la eliminarea chistului, vor fi necesare alte măsuri”, a menţionat medicul.

Vă întrebaţi cum puteţi preveni formarea acestor noduli sau chisturi la subraţ? Din păcate, unii oameni sunt mai predispuşi la astfel de probleme decât alţii, iar dacă v-a apărut în trecut o umflătură de acest gen, cel mai probabil va reapărea la un moment dat.

Partea bună este că, în prezent, puteţi găsi în farmacii, o mulţime de creme antiseptice ce pot întârzia formarea lor, dar cel mai bine este să fiţi foarte atenţi la metoda de epilare folosită, mai ales dacă implică folosirea aparatului de ras. Reţineţi, foarte rar există şi situaţii în care un nodul la subraţ este îngrijorător. Acesta poate fi un ganglion limfatic inflamat ca urmare a prezenţei limfomului.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU