Sursa Care in mind

Sursa Care in mind
27 Mai 2020
491 accesări
0 comentarii

Foarte multe persoane suferă, în ziua de azi, de anxietate, una dintre cele mai răspândite tulburări ale afectivităţii. Aceasta apare în urma vieţii trăite într-o societate înstrăinată de natură, în care dispare, treptat, respectul valorilor morale, lipseşte sentimentul unui viitor asigurat şi apar, tot mai frecvent, excese de violenţă.

Potrivit specialiştilor Elytis, omul modern a devenit mai vulnerabil ca niciodată în faţa stresului general, a vieţii sedentare şi a viciului supraalimentaţiei necontrolate.

Toţi aceşti factori contribuie la afectarea sănătăţii fizice şi psihice, uneori pe termen îndelungat. Totodată, anxietatea constă dintr-o stare de teamă, nelinişte, agitaţie, nesiguranţă şi nervozitate, care provoacă o tensiune interioară şi tulburări neurovegetative (dispnee, paloare, tahicardie, transpiraţie excesivă).

Ştiaţi că frica de a avea crize de anxietate în sine este un factor declanşator principal al atacurilor de anxietate? Este suficient să învăţaţi cum să gestionaţi anxietatea şi problemele vor dispărea. Prezentăm câteva tehnici de management pe care le puteţi aplica pe cont propriu. Spre exemplu, a fost dovedit faptul că acestea au efecte pozitive, au contribuit la diminuarea grijilor şi ar trebui să facă parte din strategia dumneavoastră generală de autocontrol.

Puteţi să vă controlaţi mintea folosind următoarele sfaturi psihologice şi fiziologice şi veţi putea trăi o viaţă satisfăcătoare, fără stres şi atacuri de anxietate. Aşadar, încercaţi pe cât posibil să aveţi o dietă echilibrată, şi asta nu doar pentru menţinerea greutăţii în limite normale, ci şi pentru o stare generală bună de sănătate, fiind confirmată importanţa sa ca tehnică de gestionare a anxietăţii. Pe scurt, ar trebui să nu vă înfometaţi şi să mâncaţi întotdeauna micul dejun, să evitaţi scăderea glicemiei, fapt care ar putea determina apariţia de simptome asemănătoare cu cele ale anxietăţii.

De asemenea, nu uitaţi de aportul de vitamina B, care vă va ajuta în lupta cu tulburările de stres şi anxietate, dar mai ales de activitatea fizică, aceasta fiind o tehnică de gestionare excelentă pentru stres şi anxietate, care ameliorează simptomele acestora.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU